r
Nosalty Logó

Áfonyás-gyömbéres kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Áfonyás-gyömbéres kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.4 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 3113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat és a cukrot jó habosra keverjük. A lisztet, sütőport, gyömbért külön tálban összekeverjük.
  3. A tejfölt, a vajat, a lisztet felváltva, apránként a cukros tojáshoz adjuk, és jól kikeverjük. Ne sajnáljunk egy kis időt szánni erre, hogy minél könnyedebb, habosabb legyen a massza.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, nagyon vékonyan megkenjük vajjal, és szórunk rá kevés réteslisztet is még. Beleöntjük a masszát, elegyengetjük, és rászórjuk az áfonyát. Ha fagyasztott áfonyánk van, ne olvasszuk ki, fagyottan szórjuk a tésztára!
  5. Megsütjük. Ha kész, felkockázzuk, és leheletnyi porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3861
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsóleves után az én feladatom volt még valami finomságot készíteni, és ezt sütöttem.:) Olyan habkönnyű a kisült tészta, hogy meg nem mondaná senki, hogy ez nem piskóta, hanem kevert. Ehhez annyi kell, hogy jó alaposan keverjünk ki mindent, legelőször is a tojásoktól ne sajnáljunk néhány percet, míg jó habos nem lesz a cukorral. Áfonya helyett nagyon finom ribizlivel, málnával, eperrel vagy szederrel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...