r
Nosalty Logó

Áfonyás charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Györgyi
Áfonyás charlotte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6748.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 3929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat habosra verjük a xilittel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és készre sütjük.Tűpróba!
  3. Mikor megsült, egy kicsit nyirkos konyharuhában felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát áfonyalekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.
  4. A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk hűlni.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük.
  6. A túrót összekeverjük a xilittel, a vanília aromával, a kihűlt zselatinnal, és óvatosan a tejszínt, és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.
  7. Egy kb.1,5l -es tálat folpackkal kibélelünk, ebbe szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket, majd ebbe töltjük a krémet, és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.
  8. Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát, míg a zselatinos krém megköt. Ekkor óvatosan kiborítjuk a formából, és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x33x3
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8990
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás charlotte
Györgyi 5 recept

Már többször készítettem Charlottot, több ízben és díszítéssel, fehér lisztből és cukorból. Kb. 3 hónapja azonban próbálkozunk egészségesebben étkezni. A férjemnek viszont még régebben megígértem, hogy áfonyás tortát sütök a születésnapjára, ezért a jól bevált receptemet alakítottam át. Áfonyalevem nem volt, ezért 1 dl vízben feloldottam 2 ek áfonyalekvárt, és ebben főztem fel a zselatint. Mindenkinek jobban ízlett, mint a hagyományos lisztes-cukros változat.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...