Áfonyás charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g xilit36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
25g áfonyadzsem70 kcal
A töltelékhez
-
13g xilit30 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g áfonya1 kcal
-
13g gyümölcslé6 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
492
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g xilit288 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
200g áfonyadzsem556 kcal
A töltelékhez
-
100g xilit240 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
15g áfonya9 kcal
-
100g gyümölcslé46 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
3929
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
17.4g tojás22 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
6.3g xilit15 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
10.5g áfonyadzsem29 kcal
A töltelékhez
-
5.3g xilit13 kcal
-
26.3g tehéntúró39 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
0.8g áfonya0 kcal
-
5.3g gyümölcslé2 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
206
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 843.6 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 125.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
492
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.8 g
Zsír
-
Összesen 187.8 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6748.7 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1053 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 2154 mg
-
Nátrium 867 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.8 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1006.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1581 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 956 mg
-
Retinol - A vitamin: 1561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1510 micro
Összesen
3929
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.8 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A töltelékhez
-
10 dkg xilit
-
50 dkg tehéntúró
-
10 g zselatin
-
4 dl habtejszín
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
A piskótához
- Először megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat habosra verjük a xilittel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és készre sütjük.Tűpróba!
- Mikor megsült, egy kicsit nyirkos konyharuhában felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát áfonyalekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.
- A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk hűlni.
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- A túrót összekeverjük a xilittel, a vanília aromával, a kihűlt zselatinnal, és óvatosan a tejszínt, és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.
- Egy kb.1,5l -es tálat folpackkal kibélelünk, ebbe szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket, majd ebbe töltjük a krémet, és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.
- Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát, míg a zselatinos krém megköt. Ekkor óvatosan kiborítjuk a formából, és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 33x33x3
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8990
- Feltöltés dátuma: 2012. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Györgyi
5 recept
Már többször készítettem Charlottot, több ízben és díszítéssel, fehér lisztből és cukorból. Kb. 3 hónapja azonban próbálkozunk egészségesebben étkezni. A férjemnek viszont még régebben megígértem, hogy áfonyás tortát sütök a születésnapjára, ezért a jól bevált receptemet alakítottam át. Áfonyalevem nem volt, ezért 1 dl vízben feloldottam 2 ek áfonyalekvárt, és ebben főztem fel a zselatint. Mindenkinek jobban ízlett, mint a hagyományos lisztes-cukros változat.