r
Nosalty Logó

Áfonyás briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 6751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    250.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3779.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    987.1 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    779 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1217 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 6751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1 dl langyos tejen kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Hozzákeverjük a tejfölt, a tojást, 10 dkg cukrot, a margarint, a lisztet, a vaníliát, a citromot, és rugalmas tésztává dagasztjuk, majd 1 óra hosszát kelesztjük langyos helyen letakarva.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalppá nyújtjuk, és egyenletesen elosztjuk rajta az áfonyát, amit megszórunk kevés fahéjas porcukorral, majd feltekerjük egy rúddá, amit 16 részre elvágunk, megtekerjük (vigyázva, hogy az áfonya ne potyogjon ki), hogy nagyjából briós formája legyen.
  4. A tésztát tepsibe rakjuk (2 tepsivel lett belőle), tejszínnel kevert tojással megkenjük, kristálycukrot szórunk a tetejére, 1/4 órát kelesztjük, végül aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4766
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás briós
Évi néni 1830 recept

Amerikai focimeccsre készültem bírálni, ahová mindig viszek valami meglepetést a kollégáimnak. Most ez volt soron.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...