r
Nosalty Logó

Adventi puncs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gasztrobloggerférj
Adventi puncs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2919 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 486 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1859.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    1533 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2960 micro
Összesen 2919 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat vízfürdő felett egy tálban a cukorral habosra keverjük. Legyünk óvatosak, ne legyen túl forró a víz, épp csak gyöngyözzön. Dolgozzunk kézi robotgéppel.
  2. Pár perc után, amikor már szépen krémesedik, adjunk hozzá apránként egy kis vörösbort, amíg kicsit le nem hűl.
  3. Ekkor öntsük át az egészet egy olyan edénybe, amiben összefőzhetjük az egészet. Adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslevet, rumot és a fűszereket.
  4. Főzzük 4-5 percig lassú tűzön, óvatosan. Közben folyamatosan keverjük a robotgéppel.
  5. Kész. Szedjük poharakba, és fogyasszuk mosolyogva. :-)
  6. Akik erősebben szeretik érezni a fűszereket, főzzék fel előtte a vörösbort forralt bornak, majd ezután adják a tojásos keverékhez.
  • Receptkönyvben: 756
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 148907
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 06.

Ajánló

Èlettani hatása: erösen savasít! Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adventi puncs
Gasztrobloggerférj 7 recept

Így karácsony környékén mindig marad egy csomó tojássárgája csupaszon. Ilyenkor vagy fánk készül, vagy valami ehhez hasonló. :-) Itt nálunk, Frankfurtban, a karácsonyi piacon vagy éttermekben gyakran találkozhatunk vele. Igazi karácsonyi hangulatot varázsol. A megmaradt tojásfehérjéből az Angyaltorta is elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...