r
Nosalty Logó

Adventi mézeskalács koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kif Lee
Adventi mézeskalács koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 6448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1206.5 g
  • Cukor
    633 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 6448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

  1. A mézet és a margarint összemelegítjük.
  2. A 25 dkg porcukrot, 3 tojást, szódabikarbónát és fűszerkeveréket a langyos mézes margarinhoz turmixoljuk.
  3. Belekeverjük a lisztet. Nagyon lágy masszát kell kapnunk, ami elválik a tál aljától. Letakarva szobahőmérsékleten legalább 24 órán át pihenni hagyjuk.
  4. A koszorúhoz a tészta 2/3 részét használjuk fel a következőképpen: Körülbelül 6 mm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb fedővel kiszúrunk egy köralakot, majd annak a közepébe egy kisebb fedővel egy másikat. A kis kört kiemeljük, és marad a koszorúalak. /Aki velem ellentétben képes szabályos alakot mondjuk késsel vágni hajrá:) /
  5. A maradék tésztát 2-3 mm-esre nyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. Díszítésnek a koszorúra tegyünk csillagokat és félholdakat.
  6. 170 fokon 8-10 percig sütjük. A kisebb formákból is lett két tepsire való, ezeket pont 8 percig sütjük.
  7. A kihűlt kalácsokat cukormázzal díszítjük a következőképpen: 20 dkg porcukrot habosra (legalább 5 percig) keverünk 1 tojásfehérjével, a végén hozzáadjuk a citromlevet. A masszát egy vastagabb nylonzacsiba töltjük, aminek a végén icipici lyukat vágunk, és mehet is a díszítés.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10729
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adventi mézeskalács koszorú
Kif Lee 42 recept

Megvan még a tavalyi koszorúm, de úgy döntöttem, ez alkalommal illatozzon a gyertyák alatt valami igazán fűszeres, karácsonyillatú, saját kezűleg készített, ráadásul ehető! szépség:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...