r
Nosalty Logó

Adventi kalács

1,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Adventi kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

528
Kalória
14.1g
Fehérje
68.5g
Szénhidrátok
17.4g
Zsír
79.7g
Víz
44.8g
Koleszterin
2.2g
Rost
24.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.2 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    478.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 3161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához a tejfölt meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a túrót, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, az élesztős tejfölt, a tojást és az olajat, majd az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. ( ha lágyabb lenne a tészta, kevés lisztet, ha kemény, akkor még tejfölt adhatunk hozzá ) Letakarva 60 percig pihentetjük.
  3. Ha a tészta megkelt kb fél cm - es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a rumban áztatott és leszűrt mazsolával. A tésztát a hosszabbik oldala mentén feltekerjük, majd egy éles késsel középen kettévágjuk. A két részt összetekerjük úgy , hogy a vágott rész mindig felülre kerüljön. A végeket a tészta alá hajtjuk és belehelyezzük egy sütőpapírral bélelt hosszúkás formába.
  4. A kalácsot 180 °C - ra melegített sütőben, kb 35 - 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral leszórva, felszeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15x10
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!