- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g sertéshús249 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
600g sertéshús996 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
89.8g sertéshús149 kcal
-
2.7g fokhagyma4 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 117.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.6 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2031.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1334 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 470.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 350 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 teáskanál szegfűbors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A húst hideg vízben átmossuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk.
- Egy lábasba tesszük a császárhúst, és felengedjük annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi. Két gerezd fokhagymát félbevágunk, majd a vöröshagymával együtt a lábasba tesszük.
- A szegfűborsot kés lapjával megroppantjuk, és a sóval együtt a húshoz adjuk.
- A lehető legkisebb lángon feltesszük abálódni 4-5 órára. Figyeljünk rá, mert a víznek nem szabad forrni (ha kell, pótoljuk a vizet).
- Akkor van kész, ha puha, mint a vaj.
- Kivesszük a vízből, egy deszkára tesszük, és kicsit meglapítjuk, hogy a felesleges víz kijöjjön.
- A maradék fokhagymát lereszeljük, kevés sóval elkeverjük, és alaposan bedörzsöljük vele a hús minden oldalát, majd a tetejét megszórjuk őrölt paprikával.
- Langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és megszilárduljon.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 36565
- Feltöltés dátuma: 2013. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Imádom. :) Otthon, anyu és apu sokszor készített abált császárszalonnát vagy császárhúst. Emlékszem azokra a hétvégi reggelikre, mikor anyuék korán felkeltek, és csináltak héjában sült krumplit, mert az abált szalonna azzal az igazi... Lilahagymával, paradicsommal, friss ropogós kenyérrel. Mire mi gyerekek is felébredtünk, már meg volt pakolva az asztal minden földi jóval... Kellene egy időgép! :D Párom szüleinél disznóvágáskor külön nekem is készítenek egy-két "kockát"... Hát nem szokták megérni, hogy esetleg bekerüljenek a fagyasztóba. :) Tegnap nagyon szép császárhúst találtam (alig az egy harmada volt zsír), ezért gondoltam ma elkészítem, és vasárnap olyan reggelit kerekítek, hogy csak na! :) Mivel eddig csak a fogyasztásában jeleskedtem, egy kis telefonos segítséget kértem anyutól. Ez itt az én variációm. Szegfűbors helyett persze a fekete szemes bors is tökéletes, és aki gondolja, elhagyhatja a vöröshagymát. Én két evőkanál sót tettem a vízbe (persze ez is változó, sok dologtól függ). Én amondó vagyok, inkább ici-picit legyen sós, mint sótlan. A végén még a fokhagymához rakott sóval tudunk ízesíteni, vagy ott el is hagyhatjuk. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/