r
Nosalty Logó

Abált császárhús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Abált császárhús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1038 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 260 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2031.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1334 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1038 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst hideg vízben átmossuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk.
  2. Egy lábasba tesszük a császárhúst, és felengedjük annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi. Két gerezd fokhagymát félbevágunk, majd a vöröshagymával együtt a lábasba tesszük.
  3. A szegfűborsot kés lapjával megroppantjuk, és a sóval együtt a húshoz adjuk.
  4. A lehető legkisebb lángon feltesszük abálódni 4-5 órára. Figyeljünk rá, mert a víznek nem szabad forrni (ha kell, pótoljuk a vizet).
  5. Akkor van kész, ha puha, mint a vaj.
  6. Kivesszük a vízből, egy deszkára tesszük, és kicsit meglapítjuk, hogy a felesleges víz kijöjjön.
  7. A maradék fokhagymát lereszeljük, kevés sóval elkeverjük, és alaposan bedörzsöljük vele a hús minden oldalát, majd a tetejét megszórjuk őrölt paprikával.
  8. Langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és megszilárduljon.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 36565
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom. :) Otthon, anyu és apu sokszor készített abált császárszalonnát vagy császárhúst. Emlékszem azokra a hétvégi reggelikre, mikor anyuék korán felkeltek, és csináltak héjában sült krumplit, mert az abált szalonna azzal az igazi... Lilahagymával, paradicsommal, friss ropogós kenyérrel. Mire mi gyerekek is felébredtünk, már meg volt pakolva az asztal minden földi jóval... Kellene egy időgép! :D Párom szüleinél disznóvágáskor külön nekem is készítenek egy-két "kockát"... Hát nem szokták megérni, hogy esetleg bekerüljenek a fagyasztóba. :) Tegnap nagyon szép császárhúst találtam (alig az egy harmada volt zsír), ezért gondoltam ma elkészítem, és vasárnap olyan reggelit kerekítek, hogy csak na! :) Mivel eddig csak a fogyasztásában jeleskedtem, egy kis telefonos segítséget kértem anyutól. Ez itt az én variációm. Szegfűbors helyett persze a fekete szemes bors is tökéletes, és aki gondolja, elhagyhatja a vöröshagymát. Én két evőkanál sót tettem a vízbe (persze ez is változó, sok dologtól függ). Én amondó vagyok, inkább ici-picit legyen sós, mint sótlan. A végén még a fokhagymához rakott sóval tudunk ízesíteni, vagy ott el is hagyhatjuk. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...