r
Nosalty Logó

3bit szelet ahogy Szasza készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
3bit szelet ahogy Szasza készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Valamint

Összesen 924 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Valamint

Összesen 7387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Valamint

Összesen 268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 924 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    470.4 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    2303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8287.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2501 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2712 mg
  • Nátrium
    2423 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.7 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    740 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3884 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    2005 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1815 micro
Összesen 7387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.
  2. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
  3. Közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Körülbelül 20 perc kell neki, közepesen meleg sütőben, de érdemes tűpróbázni, mert sütője válogatja.

Krémhez

  1. A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporokkal, cukorral és kevés tejjel, majd feltesszük főni.
  2. Amikor kész, kihűtjük, hozzáadjuk a margarint.
  3. Megfelezzük, az egyik felébe tesszük az olvasztott étcsokoládét és kakaót.
  4. A tésztára kenjük a vaníliás pudingot, ráfektetjük egymás mellé a tejben áztatott kekszet. Erre kenjük a csokis pudingot.

Tetejére

  1. A habtejszínből én a cukrozottat használom, nincs vele sok gond, csak az előírtak szerint felverjük. Rátesszük a süti tetejére, és megszórjuk a csokireszelékkel.

Valamint

  1. A kekszeket a vaníliás tejbe áztatjuk egy pillanatra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5065
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik nagyon jó barátnőm receptje, amit évek óta használok. Mindenki nagyon szereti, kicsit talán macerás, de mindenképp megéri elkészíteni. Nálunk mindenki imádja! :) Érdemes az egészet egy jénai tálban vagy magasabb falú tepsiben összeállítani, majd pihenni hagyni, hogy a keksz megpuhuljon, a krém pedig összeálljon benne.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...