r
Nosalty Logó

2in1 kalács Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
2in1 kalács Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 5195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    208.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5709.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.3 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    821 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 5195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A kalácstészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütő gépbe, és dagasztó/kelesztő programra állítjuk. (A kelés során túlnő a tartályon, lisztezett deszkára borítsuk ki, és takarjuk le. A hiányzó kelesztési időt várjuk meg.)
  2. Ha kézzel állítjuk össze a tésztátmin. 1 órát letakarva kell keleszteni.
  3. A megkelt tésztát gyúrjuk át, és 3 egyenlő részre osszuk el.
  4. Az egyik adag tésztát tegyük tálba, és szórjuk rá a kakaót. Apródonként adagolva annyi tejjel gyúrjuk át, hogy eredeti állagú tésztánk legyen.
  5. A diót a cukorral összekeverjük, kevés tejjel csak a cukor olvadásáig összemelegítjük. Csak annyi tejet tegyünk hozzá, hogy krémszerű legyen. (Ha folyékony lett, zsemlemorzsával javíthatunk az állagán.)
  6. Egyenként kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, éstéglalap alakúra.
  7. A kakaósat vékonyan megkenjük lekvárral bejgli módjára feltekerjük.
  8. A sima adagokraa diós krémet rákenjük, feltekerjük.
  9. Középre tesszük a kakaós tekercset, és összefonjuk úgy, hogy a hajtás alul legyen. A fonatunk két végét kicsit visszanyomjuk/dugjuk a tésztába.
  10. Sütőpapírral (oldalát és végeit is) kibélelt kenyérsütőformába tesszük.
  11. Lekenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig közepes hőfokon pirulásig sütjük.
  12. Kivesszük, melegcukros tejjel nagyon alaposan átkenjük, és további kb.10 percre visszatesszük.
  13. Sütőpapír segítségével kiemeljük egy tálcára, és hagyjuk kihűlni.
  14. Ha van kedvünk és felesleges csokink, gőz felettfelolvasztjuk, és a félig kihűlt kalácskakaós részét lekenjük vele, és hagyjuk rádermedni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 33396
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerencsére van kenyérsütőgépem, így nincs akadálya annak, hogy ezt a nagyon finom kalácsot gyakran elkészítsem. Csak a kakaós résznél kell egy is odafigyelés, ügyesség, különben tényleg egyszerű. Langyosan és másnap is nagyon finom. Mióta rátaláltam a kimaradt tojásfehérje sem okoz már gondot, gyorsan megcsinálom az alvós habcsókot is. Így a sütő melege sem vész kárba, azt is felhasználom.:) Természetesen töltelék és kakaó nélkül is elkészíthető "sima" kalácsként.  A sütési idő kb. 10 perccel kitolódik.  A cukros tejes lekenésről ne feledkezzünk meg. Letakarva nem szárad ki.

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...