2in1 kalács Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
38g tej21 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1g só0 kcal
A diós töltelékhez
Az összeállításhoz
-
1 kcal
-
6g tej4 kcal
-
17 kcal
A tetejére
-
3g tojássárgája8 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
Összesen
651
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
300g tej168 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
4g só0 kcal
A diós töltelékhez
Az összeállításhoz
-
9 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g lekvár/ dzsem139 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
5195
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
17.8g tej10 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
3.6g tojássárgája11 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
35.5g finomliszt129 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.2g só0 kcal
A diós töltelékhez
Az összeállításhoz
-
0.2g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
3g tej2 kcal
-
8 kcal
A tetejére
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
5.9g csokoládé32 kcal
Összesen
307
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 713.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
651
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 208.3 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 984 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5709.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 1005 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 562 mg
-
Foszfor 1904 mg
-
Nátrium 1916 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 708.3 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 178.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 650 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 821 micro
-
Kolin: 808 mg
-
Retinol - A vitamin: 632 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1029 micro
Összesen
5195
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojássárgája
-
60 dkg finomliszt
-
3 csapott ek cukor
A diós töltelékhez
Az összeállításhoz
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 dl tej
-
5 dkg lekvár/ dzsem
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A kalácstészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütő gépbe, és dagasztó/kelesztő programra állítjuk. (A kelés során túlnő a tartályon, lisztezett deszkára borítsuk ki, és takarjuk le. A hiányzó kelesztési időt várjuk meg.)
- Ha kézzel állítjuk össze a tésztátmin. 1 órát letakarva kell keleszteni.
- A megkelt tésztát gyúrjuk át, és 3 egyenlő részre osszuk el.
- Az egyik adag tésztát tegyük tálba, és szórjuk rá a kakaót. Apródonként adagolva annyi tejjel gyúrjuk át, hogy eredeti állagú tésztánk legyen.
- A diót a cukorral összekeverjük, kevés tejjel csak a cukor olvadásáig összemelegítjük. Csak annyi tejet tegyünk hozzá, hogy krémszerű legyen. (Ha folyékony lett, zsemlemorzsával javíthatunk az állagán.)
- Egyenként kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, éstéglalap alakúra.
- A kakaósat vékonyan megkenjük lekvárral bejgli módjára feltekerjük.
- A sima adagokraa diós krémet rákenjük, feltekerjük.
- Középre tesszük a kakaós tekercset, és összefonjuk úgy, hogy a hajtás alul legyen. A fonatunk két végét kicsit visszanyomjuk/dugjuk a tésztába.
- Sütőpapírral (oldalát és végeit is) kibélelt kenyérsütőformába tesszük.
- Lekenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig közepes hőfokon pirulásig sütjük.
- Kivesszük, melegcukros tejjel nagyon alaposan átkenjük, és további kb.10 percre visszatesszük.
- Sütőpapír segítségével kiemeljük egy tálcára, és hagyjuk kihűlni.
- Ha van kedvünk és felesleges csokink, gőz felettfelolvasztjuk, és a félig kihűlt kalácskakaós részét lekenjük vele, és hagyjuk rádermedni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 301
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 33396
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gabys
138 recept
Szerencsére van kenyérsütőgépem, így nincs akadálya annak, hogy ezt a nagyon finom kalácsot gyakran elkészítsem. Csak a kakaós résznél kell egy is odafigyelés, ügyesség, különben tényleg egyszerű. Langyosan és másnap is nagyon finom. Mióta rátaláltam a kimaradt tojásfehérje sem okoz már gondot, gyorsan megcsinálom az alvós habcsókot is. Így a sütő melege sem vész kárba, azt is felhasználom.:) Természetesen töltelék és kakaó nélkül is elkészíthető "sima" kalácsként. A sütési idő kb. 10 perccel kitolódik. A cukros tejes lekenésről ne feledkezzünk meg. Letakarva nem szárad ki.