25 dekás juhtúrós pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
501
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
4008
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
501
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.2 g
Zsír
-
Összesen 309.6 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 902 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3206.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1100 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 966 mg
-
Nátrium 902 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 175.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 2224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 439 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
4008
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
419
kcal
Elkészítés
- Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az összetört juhtúrót és a puha vajat. Sóval saját ízlésünk szerint fűszerezzük, majd elkezdjük kézzel összedolgozni.
- Amikor a tészta összeállt, lefedjük, és egy órára hűtőbe rakjuk. Ha több időnk van, nyugodtan maradhat bent akár éjszakára is.
- A hűtőből kivéve lisztezett sodrófán másfél centi vastagra nyújtjuk a tésztánkat, majd kis méretű szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.
- Egy tojást felverünk, ecset segítségével vékonyan bekenjük vele a pogácsák tetejét, majd megszórjuk őket reszelt sajttal.
- Az első adag mehet egy sütőpapírral bélelt tepsin a 180°-ra előmelegített sütőbe, 25 percre. A maradék tésztát ez idő alatt újból összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és egy újabb tepsire sorakoztatjuk a nyers pogácsákat. Addig ismételjük a folyamatot, míg a tészta el nem fogy.
- Kihűlve, tányéron vagy kis kosárkában tálaljuk őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 371
- Tegnapi nézettség: 150
- 7 napos nézettség: 806
- Össznézettség: 58191
- Feltöltés dátuma: 2021. december 21.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
további kategória:
szilveszter
kategória:
vendégváró falatok
további kategória:
húsvét
kategória:
aprósütemények és sós vendégváró receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
107 recept
Hogy hol kezdődik az elronthatatlan túrós pogácsa? Hát 25 dekánál! A legegyszerűbb, mégis legfinomabb verzió, ami ránk maradt az utókorból, és milyen jó, hogy így lett! Bárkinek, bármilyen alkalomra nyugodt szívvel ajánljuk, csak bírja szusszal a készítő.