Zöld metélttészta

Leírás

A metélt tészta elnevezése a tésztafélék egy csoportjának elkészítési módjára utal. Ugyanakkor a metélt tésztán belül is számtalan fajtát különböztetünk meg a formája alapján, például az általában levesbetétként használt cérnametéltet, de megemlíthetjük a linguine (lapos vékonymetélt), fettuccine (3-4 mm-es széles, lapos metélttészta), tagliatelle (fészek formájúra hajtogatott, lapos metélt), pappardelle (legszélesebb lapos metélt) tésztákat is. A metélt tészták formájuktól függően különböző ételek elkészítésére alkalmasak. A metélt tészták egy részét színezett változatban is gyártják, amely nem ront az ízén, ugyanakkor bármilyen ételt feldobhatunk egy kis színes tészta hozzáadásával. Vásárlásakor érdemes olyan színes tésztát választani, amelyet nem valami mesterséges adalékanyag segítségével, hanem természetes anyagokkal színeztek. A tészta zöld színét általában spenót hozzáadásával érik el. Zöld tésztát otthon is készíthetünk, ha apróra vágott spenótot, brokkolit vagy esetleg rukkolát keverünk a tésztába.

Zöld metélttészta
372
Kalória
13.4g
Fehérje
74.8g
Szénhidrát
1.6g
Zsír
8.3g
Víz
-
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
2.7g
Cukor

100 g Zöld metélttészta

fehérjetartalom

13.35 g

zsírtartalom

1.048 g

szénhidráttartalom

74.81 g

víztartalom

8.34 g

gramm zöld metélttészta?

Top ásványi anyagok

Foszfor

332 mg

Magnézium

174 mg

Kalcium

58 mg

Nátrium

36 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.323 g

Kolin

17.1 mg

Niacin - B3 vitamin

4.55 mg

Lutein+zeaxantin

3487 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

13.35 g

Zsír

telített zsírsav

0.226 g

egyszeresen telített zsírsav

0.181 g

többszörösen telített zsírsav

0.641 g

ásványi anyagok

Kalcium

58 mg

Vas

2.13 mg

Magnézium

174 mg

Foszfor

332 mg

Nátrium

36 mg

Cink

2.76 mg

Réz

0.499 mg

Mangán

2.645 mg

Szelén

63.5 µg

szénhidrát

rost

10.6 g

cukor

2.72 g

víz

8.34 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.373 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.196 mg

Niacin - B3 vitamin

4.55 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.214 mg

Folát

48 µg

Kolin

17.1 mg

Béta-karotin

277 µg

Lutein+zeaxantin

3487 µg

E vitamin

0.74 mg

K vitamin

151.5 µg

A vitamin

23 µg

B6 vitamin

0.323 g

4 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...