Zöld metélttészta
Leírás
A metélt tészta elnevezése a tésztafélék egy csoportjának elkészítési módjára utal. Ugyanakkor a metélt tésztán belül is számtalan fajtát különböztetünk meg a formája alapján, például az általában levesbetétként használt cérnametéltet, de megemlíthetjük a linguine (lapos vékonymetélt), fettuccine (3-4 mm-es széles, lapos metélttészta), tagliatelle (fészek formájúra hajtogatott, lapos metélt), pappardelle (legszélesebb lapos metélt) tésztákat is. A metélt tészták formájuktól függően különböző ételek elkészítésére alkalmasak. A metélt tészták egy részét színezett változatban is gyártják, amely nem ront az ízén, ugyanakkor bármilyen ételt feldobhatunk egy kis színes tészta hozzáadásával. Vásárlásakor érdemes olyan színes tésztát választani, amelyet nem valami mesterséges adalékanyag segítségével, hanem természetes anyagokkal színeztek. A tészta zöld színét általában spenót hozzáadásával érik el. Zöld tésztát otthon is készíthetünk, ha apróra vágott spenótot, brokkolit vagy esetleg rukkolát keverünk a tésztába.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Zöld metélttészta
fehérjetartalom
13.35 g
zsírtartalom
1.048 g
szénhidráttartalom
74.81 g
víztartalom
8.34 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
332 mg
Magnézium
174 mg
Kalcium
58 mg
Nátrium
36 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.323 g
Kolin
17.1 mg
Niacin - B3 vitamin
4.55 mg
Lutein+zeaxantin
3487 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
13.35 g
Zsír
telített zsírsav
0.226 g
egyszeresen telített zsírsav
0.181 g
többszörösen telített zsírsav
0.641 g
ásványi anyagok
Kalcium
58 mg
Vas
2.13 mg
Magnézium
174 mg
Foszfor
332 mg
Nátrium
36 mg
Cink
2.76 mg
Réz
0.499 mg
Mangán
2.645 mg
Szelén
63.5 µg
szénhidrát
rost
10.6 g
cukor
2.72 g
víz
8.34 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.373 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.196 mg
Niacin - B3 vitamin
4.55 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.214 mg
Folát
48 µg
Kolin
17.1 mg
Béta-karotin
277 µg
Lutein+zeaxantin
3487 µg
E vitamin
0.74 mg
K vitamin
151.5 µg
A vitamin
23 µg
B6 vitamin
0.323 g