Tengeri hínár

Tengeri hínár

Leírás

A japán konyhában használt barnás, világos zöld színű tengeri hínár fajta. Szárított, porított formában, és étrend-kiegészítő kapszula is kapható. Az egészben szárított-félét felhasználás előtt be kell áztatni. Főként levesekhez és salátákhoz használják.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

A friss tengeri hínárt hűtőbe tároljuk.

100g Tengeri hínár

fehérjetartalom

1.68 g

zsírtartalom

0.392 g

szénhidráttartalom

9.57 g

víztartalom

81.58 g

gramm tengeri hínár?

Top ásványi anyagok

Nátrium

233 mg

Kalcium

168 mg

Magnézium

121 mg

Foszfor

42 mg

Top vitaminok

Kolin

12.8 mg

C vitamin

3 mg

B6 vitamin

0.002 g

E vitamin

0.87 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.68 g

Zsír

telített zsírsav

0.247 g

egyszeresen telített zsírsav

0.098 g

többszörösen telített zsírsav

0.047 g

ásványi anyagok

Kalcium

168 mg

Vas

2.85 mg

Magnézium

121 mg

Foszfor

42 mg

Nátrium

233 mg

Cink

1.23 mg

Réz

0.13 mg

Mangán

0.2 mg

Szelén

0.7 µg

szénhidrát

rost

1.3 g

cukor

0.6 g

víz

81.58 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.05 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.15 mg

Niacin - B3 vitamin

0.47 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.642 mg

Folát

180 µg

Kolin

12.8 mg

Béta-karotin

70 µg

E vitamin

0.87 mg

K vitamin

66 µg

A vitamin

6 µg

C vitamin

3 mg

B6 vitamin

0.002 g

5 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...