Tengeri hínár
Leírás
A japán konyhában használt barnás, világos zöld színű tengeri hínár fajta. Szárított, porított formában, és étrend-kiegészítő kapszula is kapható. Az egészben szárított-félét felhasználás előtt be kell áztatni. Főként levesekhez és salátákhoz használják.
Mikor vegyem
Bármikor
hogyan tároljam
A friss tengeri hínárt hűtőbe tároljuk.
100g Tengeri hínár
fehérjetartalom
1.68 g
zsírtartalom
0.392 g
szénhidráttartalom
9.57 g
víztartalom
81.58 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
233 mg
Kalcium
168 mg
Magnézium
121 mg
Foszfor
42 mg
Top vitaminok
Kolin
12.8 mg
C vitamin
3 mg
B6 vitamin
0.002 g
E vitamin
0.87 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.68 g
Zsír
telített zsírsav
0.247 g
egyszeresen telített zsírsav
0.098 g
többszörösen telített zsírsav
0.047 g
ásványi anyagok
Kalcium
168 mg
Vas
2.85 mg
Magnézium
121 mg
Foszfor
42 mg
Nátrium
233 mg
Cink
1.23 mg
Réz
0.13 mg
Mangán
0.2 mg
Szelén
0.7 µg
szénhidrát
rost
1.3 g
cukor
0.6 g
víz
81.58 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.05 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.15 mg
Niacin - B3 vitamin
0.47 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.642 mg
Folát
180 µg
Kolin
12.8 mg
Béta-karotin
70 µg
E vitamin
0.87 mg
K vitamin
66 µg
A vitamin
6 µg
C vitamin
3 mg
B6 vitamin
0.002 g