r
Nosalty Logó

Kimchis pirított rizs (Kimchi Bokkeumbap, 김치볶음밥)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Kimchis pirított rizs (Kimchi Bokkeumbap, 김치볶음밥)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

  • 2 bögre rizs (Sushirizsből vagy más kis szemű rizsből készítsük. Ha frissen főtt, hagyjuk 5-10 percig szobahőmérsékleten, hogy kihűljön főzés előtt!)
  • 4 szelet bacon (nagyon apró kockákra vágva)
  • 250 g kimchi (apróra vágva)
  • 1 kis fej fehér hagyma (apróra vágva)
  • 100 g gomba (enoki gomba - opcionális)
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 1 ek chilipaszta (vagy gochujang, koreai chilipaprika-massza)
  • 2 db tojás (tükörtojásként megsütve a tálaláshoz)
  • 1 közepes db újhagyma (vékonyra szeletelve a tálaláshoz)
  • 2 g tengeri hínár (szárított, pörkölt algalapok felaprítva a tálaláshoz)
1972
Kalória
53g
Fehérje
329.5g
Szénhidrátok
45g
Zsír
346.5g
Víz
405g
Koleszterin
14.5g
Rost
5.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2464.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    1230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1035 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2464.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    1230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1035 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 1972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsünk fel egy enyhén kiolajozott, nagy serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá az apró kockára vágott bacondarabokat. Addig süssük, amíg a bacon kissé megpirul.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott fehérhagymát, és kevergetve gyorsan pirítsuk magas lángon. Ezután adjuk hozzá a kimchit, a kimchi levét, a szójaszószt és a gochujang-ot is, ami egy koreai chilipaprika-massza. Kevergetve süssük, amíg a kimchi puha és mély színű nem lesz, nagyjából 3-4 percig. Szánjunk időt erre a lépésre, hogy a gazdag ízek kialakuljanak. (Opcionális: adjuk hozzá az enoki gombát, gyökerét eltávolítva, leöblítve és lecsepegtetve, keverjük hozzá néhány másodpercig).
  3. Ezután adjuk hozzá a rizst, és mérsékeljük a hőt közepesen alacsonyra. Addig keverjük, amíg minden része jól el nem keveredik, és a csomósodott rizs fel nem törik, nagyjából 3-4 percig.
  4. Miután a rizst egyenletesen bevonta a kimchi, emeljük a hőt, és folytassuk a rizs sütését, időnként megforgatva. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén keverjük hozzá a szezámolajat és az opcionális szezámmagot.
  5. Tálaláskor merjük kis tálakba, süssünk rá tükörtojást, díszíthetjük fekete szezámmaggal, szárított algacsíkokkal és/vagy apróra vágott újhagymával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A kimchis sült rizs, más néven Kimchi Bokkeumbap (김치 볶음밥) a koreai sült rizsek egyik népszerű fajtája. A kimchi alapja a nappa cabbage (bae chu), azaz kínai kel, ahogy nálunk hívják – pedig nem kifejezetten kínai, bár Ázsiából származik. Most már könnyen beszerezhető bármelyik nagyáruházban vagy piacon. Sokkal könnyebb leveleire szedni és mosni, mint a sima kelkáposztát. Roppanós, lédús, egyszerűen: nagyszerű. A kimchis sült rizs egy szerény koreai étel, amelyet alapvetően kimchiből és maradék rizsből készítenek. Mivel a koreai otthonokban szinte mindig megtalálható ez a két alapanyag, a kimchi sült rizs a kedvenc étkezési lehetőség, amikor úgy tűnik, nincs mit enni otthon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!