Őszibarackdzsem

Őszibarackdzsem

Leírás

A dzsem gyümölcsdarabokat is tartalmazó, viszonylag sűrű gyümölcskészítmény. Az őszibarackból készült dzsem – a gyümölcs magas víztartalma miatt – rövid főzési idő alatt nem sűrűsödik be, ezért szükséges hozzá valamilyen fixáló használata. Ahhoz, hogy könnyen széteső barackból „egész” gyümölcshús-darabok is maradjanak a dzsemben, érdemes keményebb, még nem tökéletesen érett gyümölcsöket is felhasználnunk a főzéshez. Az őszibarack jól variálható más gyümölcsökkel a befőzés során, pl. sárgabarackkal, ananásszal.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen

100g Őszibarackdzsem

fehérjetartalom

0.37 g

zsírtartalom

0.048 g

szénhidráttartalom

68.86 g

víztartalom

30.47 g

gramm Őszibarackdzsem?

Top ásványi anyagok

Nátrium

32 mg

Kalcium

20 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.02 g

Kolin

10.2 mg

C vitamin

8.8 mg

E vitamin

0.12 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.01 g

egyszeresen telített zsírsav

0.038 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

0.49 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

32 mg

Cink

0.06 mg

Réz

0.1 mg

Mangán

0.04 mg

Szelén

2 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

48.5 g

víz

30.47 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.016 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.076 mg

Niacin - B3 vitamin

0.036 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.02 mg

Folát

11 µg

Kolin

10.2 mg

E vitamin

0.12 mg

C vitamin

8.8 mg

B6 vitamin

0.02 g

4 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek