Őszibarackdzsem

Őszibarackdzsem

Leírás

A dzsem gyümölcsdarabokat is tartalmazó, viszonylag sűrű gyümölcskészítmény. Az őszibarackból készült dzsem – a gyümölcs magas víztartalma miatt – rövid főzési idő alatt nem sűrűsödik be, ezért szükséges hozzá valamilyen fixáló használata. Ahhoz, hogy könnyen széteső barackból „egész” gyümölcshús-darabok is maradjanak a dzsemben, érdemes keményebb, még nem tökéletesen érett gyümölcsöket is felhasználnunk a főzéshez. Az őszibarack jól variálható más gyümölcsökkel a befőzés során, pl. sárgabarackkal, ananásszal.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen

100g Őszibarackdzsem

fehérjetartalom

0.37 g

zsírtartalom

0.048 g

szénhidráttartalom

68.86 g

víztartalom

30.47 g

gramm Őszibarackdzsem?

Top ásványi anyagok

Nátrium

32 mg

Kalcium

20 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.02 g

Kolin

10.2 mg

C vitamin

8.8 mg

E vitamin

0.12 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.01 g

egyszeresen telített zsírsav

0.038 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

0.49 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

32 mg

Cink

0.06 mg

Réz

0.1 mg

Mangán

0.04 mg

Szelén

2 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

48.5 g

víz

30.47 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.016 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.076 mg

Niacin - B3 vitamin

0.036 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.02 mg

Folát

11 µg

Kolin

10.2 mg

E vitamin

0.12 mg

C vitamin

8.8 mg

B6 vitamin

0.02 g

4 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...