r
Nosalty Logó

Diós kosárka Kiskakukk konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós kosárka Kiskakukk konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 4341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1140 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 4341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 469 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Elsőnek a tésztát készítjük el. Egyfajta linzertészta. A lisztben elkeverjük az átszitált porcukrot, pici sót, reszelt citromhéjat, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a hideg, darabkákra vágott vagy vastagra lereszelt vajat. A tésztát iparkodunk gyorsan összegyúrni, ne melegedjen át, mert akkor a vaj olvadni kezd, és a tészta ragadósabb lesz. Fóliával letakarva berakjuk a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, aztán őszibarackdzsemmel ízesítjük. A dzsemeket nem készítem túl édesre, ezért mindenki ízlése szerint tegyen bele, amennyit gondol. Ha sűrűbb a dzsem, hígítani kell egy kevés forró vízzel, hogy jobban elvegyüljön a tojáshabban. Aztán a habba beleszórjuk az előre darált diót, jól elkeverjük, és kész is a töltelék.
  3. Ebben a tésztában az a jó, hogy nem kell kikenni a formákat, és a kosárkák együtt sülnek a töltelékkel. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy 1,5 mm vastagra. Kb. olyan átmérőjű pogácsaszaggatóval vágunk ki belőle korongokat, mint a kosárkaforma átmérője. Minden kosárkát kibélelünk egy tésztakoronggal, óvatosan belenyomkodva. Ha sűrűbb a dzsem, most lehet tenni még egy kiskanálnyit minden kosárba, ha úgy tartja kedvünk. A tölteléket kiskanállal rakjuk a kosárkákba, aztán elsimítjuk.
  4. Ebből a mennyiségből 30 kosárka készülhet, nagyságától függően. 170°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Langyosra hűlve könnyen kifordíthatók a formákból, aztán hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  5. A csokoládét egy pici vajjal vagy tejszínnel felolvasztjuk vízgőz fölött. Kiskanállal adagoljuk minden kosárka tetejére, aztán megszórjuk metélt dióval, és hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 7114
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 20.

Ajánló

Az őszibarackízt akármilyen más, édesebb dzsemre lehet cserélni. A lényeg, hogy ne legyen túl savanyú.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, nem megszokott töltelékkel készítettem ezeket a kosárkákat. Elállósak, zárt dobozban tartom őket karácsonyig. Megpuhulnak, és igazán finomak.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...