r
Nosalty Logó

Diós kosárka Kiskakukk konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Diós kosárka Kiskakukk konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

435
Kalória
7.9g
Fehérje
35.4g
Szénhidrátok
30.3g
Zsír
17.8g
Víz
75.6g
Koleszterin
2.5g
Rost
14.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 4341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1140 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 4341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 469 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Elsőnek a tésztát készítjük el. Egyfajta linzertészta. A lisztben elkeverjük az átszitált porcukrot, pici sót, reszelt citromhéjat, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a hideg, darabkákra vágott vagy vastagra lereszelt vajat. A tésztát iparkodunk gyorsan összegyúrni, ne melegedjen át, mert akkor a vaj olvadni kezd, és a tészta ragadósabb lesz. Fóliával letakarva berakjuk a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, aztán őszibarackdzsemmel ízesítjük. A dzsemeket nem készítem túl édesre, ezért mindenki ízlése szerint tegyen bele, amennyit gondol. Ha sűrűbb a dzsem, hígítani kell egy kevés forró vízzel, hogy jobban elvegyüljön a tojáshabban. Aztán a habba beleszórjuk az előre darált diót, jól elkeverjük, és kész is a töltelék.
  3. Ebben a tésztában az a jó, hogy nem kell kikenni a formákat, és a kosárkák együtt sülnek a töltelékkel. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy 1,5 mm vastagra. Kb. olyan átmérőjű pogácsaszaggatóval vágunk ki belőle korongokat, mint a kosárkaforma átmérője. Minden kosárkát kibélelünk egy tésztakoronggal, óvatosan belenyomkodva. Ha sűrűbb a dzsem, most lehet tenni még egy kiskanálnyit minden kosárba, ha úgy tartja kedvünk. A tölteléket kiskanállal rakjuk a kosárkákba, aztán elsimítjuk.
  4. Ebből a mennyiségből 30 kosárka készülhet, nagyságától függően. 170°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Langyosra hűlve könnyen kifordíthatók a formákból, aztán hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  5. A csokoládét egy pici vajjal vagy tejszínnel felolvasztjuk vízgőz fölött. Kiskanállal adagoljuk minden kosárka tetejére, aztán megszórjuk metélt dióval, és hagyjuk megdermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Könnyű, nem megszokott töltelékkel készítettem ezeket a kosárkákat. Elállósak, zárt dobozban tartom őket karácsonyig. Megpuhulnak, és igazán finomak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!