12 uborkasaláta, ami bőven túlmutat az ecetesen

Megannyi főétel mellett jól mutat egy adag uborkasaláta, persze nem érdemes túl sokszor ugyanazt a verziót készíteni, különben könnyen ráununk majd a zöldségköretre. Az alábbi receptek ebben segítenek, tessék válogatni!

Az uborkasaláta szó hallatán nem elég, hogy felsejlik lelki szemeink előtt egy barnás üvegtálka, amelyben ecetes lében úsznak frissítő vékony és zöld karikák, de szinte a szánkban érezhetjük a klasszikus savanyúság ízét. Ezen kívül persze ott van még a tejfölös-fokhagymás vagy a paprikával bolondított uborkasaláta receptje is, no meg persze egy sor másik, és mind arra várnak, hogy végre kipróbáljuk őket.

  1. 1.

    Mexikói avokádósaláta

  2. 2.

    Fullos petrezselyemsaláta

  3. 3.

    Salátamártogatós (Green Goddess Salad)

  4. 4.

    Tavaszi görög saláta

  5. 5.

    Horiatiki, az igazi görög saláta

  6. 6.

    Chilis uborkasaláta mákkal

  7. 7.

    Pak-choi-cottagecheese-saláta

  8. 8.

    Fetás uborkasaláta mentával

  9. 9.

    Avokádós uborkasaláta

  10. 10.

    Thai majdnem uborkasaláta

  11. 11.

    Pikáns uborkakígyó

  12. 12.

    Japán uborkasaláta

Még több uborkasaláta-recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...