A sóskát, latin nevén Rumex acetosa-t eredetileg a franciák nemesítették. Egész Európában őshonos, de megtalálható Észak-Amerikában, Ázsiában és Chilében is. Ez a lágyszárú levélzöldség nem igényel sok törődést, nő mint a dudva. Kinézete, édes-savanykás ízvilága és élettani hatásai miatt valahol a zöldség és a gyógynövény mezsgyéjén helyezkedik el. Nyersen és főzve is kitűnő aromát ad az ételnek, a legjobb, ha valamilyen más alapanyaggal együtt készítjük. Lássuk, mi mindent készíthetünk belőle!
-
1.
Sóska torta
-
2.
Sóskafőzelék
-
3.
Sóskamártás Helgától
-
4.
Sóskaleves
-
5.
Sóskás-paradicsomos rizsleves
-
6.
Sóska saláta
-
7.
Zöld zöldségturmix
-
8.
Zöldségpüré 2. - párolt sárgarépával
-
9.
Töltött szőlőlevél sóskakrémmel
-
10.
Sóskás rizottó parmezánforgáccsal
-
11.
Gombás-sóskás tészta újragondolva
-
12.
Omlett sóskával (Omlett 2.)