r
Nosalty Logó

Töltött szőlőlevél sóskakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Töltött szőlőlevél sóskakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    3089 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    9268 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 1810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szőlőlevelek szárát eltávolítjuk, majd szűrőbe téve, forró vízzel leöntjük. A sóskát megtisztítjuk, alaposan leöblítjük. A rizst egy mogyorónyi forró libazsírban megforgatjuk, majd pici vízzel felöntve megpároljuk.
  2. A darált húst erősen megborsozzuk (így finom, de persze ez ízlés kérdése), megsózzuk, és a kihűlt rizzsel alaposan összedolgozzuk.
  3. A kihűlt leveleket egyenként megtöltjük egy jó diónyi, és henger alakúra formált hússal. Egy lábasban, lehetőleg szorosan lerakjuk a töltiket. Kb. 1 l vizet felforralunk, belekeverjük az ételízesítőt, majd ezt a levet ráöntjük a töltikékre, ezeket éppen hogy lepje el. Felforraljuk, majd alacsonyra redukálva a hőmérsékletet, gyöngyözve főzzük kb. 1 órán keresztül.
  4. Egy kis lábasban megfuttatjuk a sóskát egy mokkáskanálnyi libazsíron, majd pépesre keverjük. Szűrjük rá az elkészült töltike levét, és habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Cukrozzuk meg ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1352
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Ajánló

Héjában főtt, vajban megpörgetett krumplival tálaljuk. Hagymás-vajas resztelt krumpli szintén nagyon jól megy hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött szőlőlevél sóskakrémmel
Marti48 317 recept

Nyári kedvenc ételünk egyike! Szerencsénkre a levelek beszerzése nem okoz problémát, csak ki kell menni a kertbe... Remélem, hogy piacokon is rá lehet találni, mert nagyon érdemes kipróbálni június-júliusban, amikor még zsengék a levelek. A recept magyar szakácskönyvekben található, ezért jelöltem be, mint magyar ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...