r
Nosalty Logó

Töltött szőlőlevél sóskakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Töltött szőlőlevél sóskakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    3089 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    9268 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 1810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szőlőlevelek szárát eltávolítjuk, majd szűrőbe téve, forró vízzel leöntjük. A sóskát megtisztítjuk, alaposan leöblítjük. A rizst egy mogyorónyi forró libazsírban megforgatjuk, majd pici vízzel felöntve megpároljuk.
  2. A darált húst erősen megborsozzuk (így finom, de persze ez ízlés kérdése), megsózzuk, és a kihűlt rizzsel alaposan összedolgozzuk.
  3. A kihűlt leveleket egyenként megtöltjük egy jó diónyi, és henger alakúra formált hússal. Egy lábasban, lehetőleg szorosan lerakjuk a töltiket. Kb. 1 l vizet felforralunk, belekeverjük az ételízesítőt, majd ezt a levet ráöntjük a töltikékre, ezeket éppen hogy lepje el. Felforraljuk, majd alacsonyra redukálva a hőmérsékletet, gyöngyözve főzzük kb. 1 órán keresztül.
  4. Egy kis lábasban megfuttatjuk a sóskát egy mokkáskanálnyi libazsíron, majd pépesre keverjük. Szűrjük rá az elkészült töltike levét, és habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Cukrozzuk meg ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1354
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Ajánló

Héjában főtt, vajban megpörgetett krumplival tálaljuk. Hagymás-vajas resztelt krumpli szintén nagyon jól megy hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött szőlőlevél sóskakrémmel
Marti48 317 recept

Nyári kedvenc ételünk egyike! Szerencsénkre a levelek beszerzése nem okoz problémát, csak ki kell menni a kertbe... Remélem, hogy piacokon is rá lehet találni, mert nagyon érdemes kipróbálni június-júliusban, amikor még zsengék a levelek. A recept magyar szakácskönyvekben található, ezért jelöltem be, mint magyar ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...