Töltött szőlőlevél sóskakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
167g darált sertéshús303 kcal
-
33g basmati rizs119 kcal
-
20g szőlőlevél18 kcal
-
167g víz0 kcal
-
67g sóska10 kcal
-
3g libazsír23 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
603
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g basmati rizs358 kcal
-
60g szőlőlevél53 kcal
-
500g víz0 kcal
-
200g sóska31 kcal
-
8g libazsír68 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
1810
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
19.7g darált sertéshús36 kcal
-
3.9g basmati rizs14 kcal
-
2.4g szőlőlevél2 kcal
-
19.7g víz0 kcal
-
7.9g sóska1 kcal
-
0.3g libazsír3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.9g tejföl12 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
-
39.3g víz0 kcal
Összesen
71
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 993.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 712.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 3089 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
603
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.1 g
Zsír
-
Összesen 92.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2980.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 539 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 1446 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 2138.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1275 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 359 micro
-
β-karotin 9268 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1004 micro
Összesen
1810
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szőlőlevelek szárát eltávolítjuk, majd szűrőbe téve, forró vízzel leöntjük. A sóskát megtisztítjuk, alaposan leöblítjük. A rizst egy mogyorónyi forró libazsírban megforgatjuk, majd pici vízzel felöntve megpároljuk.
- A darált húst erősen megborsozzuk (így finom, de persze ez ízlés kérdése), megsózzuk, és a kihűlt rizzsel alaposan összedolgozzuk.
- A kihűlt leveleket egyenként megtöltjük egy jó diónyi, és henger alakúra formált hússal. Egy lábasban, lehetőleg szorosan lerakjuk a töltiket. Kb. 1 l vizet felforralunk, belekeverjük az ételízesítőt, majd ezt a levet ráöntjük a töltikékre, ezeket éppen hogy lepje el. Felforraljuk, majd alacsonyra redukálva a hőmérsékletet, gyöngyözve főzzük kb. 1 órán keresztül.
- Egy kis lábasban megfuttatjuk a sóskát egy mokkáskanálnyi libazsíron, majd pépesre keverjük. Szűrjük rá az elkészült töltike levét, és habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Cukrozzuk meg ízlés szerint.
- Elkészítettem: 80 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1352
- Feltöltés dátuma: 2014. június 21.
Ajánló
Héjában főtt, vajban megpörgetett krumplival tálaljuk. Hagymás-vajas resztelt krumpli szintén nagyon jól megy hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Nyári kedvenc ételünk egyike! Szerencsénkre a levelek beszerzése nem okoz problémát, csak ki kell menni a kertbe... Remélem, hogy piacokon is rá lehet találni, mert nagyon érdemes kipróbálni június-júliusban, amikor még zsengék a levelek. A recept magyar szakácskönyvekben található, ezért jelöltem be, mint magyar ételt.