r
Nosalty Logó

Zöldségpüré 2. - párolt sárgarépával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldségpüré 2. - párolt sárgarépával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1256 micro
  • β-karotin
    3285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1256 micro
  • β-karotin
    3285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    423 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, a karfiolt és a brokkolit rózsákra szedjük.
  2. Párolóedényben megpároljuk a zöldségeket.
  3. Fedő alatt hagyjuk őket kihűlni, a pároláshoz használt víz maradékát ne öntsük ki.
  4. Míg a zöldségek hűlnek, hámozzuk meg a sárgarépát, és főzzük vagy pároljuk meg, lehetőség szerint egészben.
  5. Egy tálban pépesítjük a párolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, tört fokhagymával ízesítjük. Attól függően, hogy milyen állagú pépet szeretnénk, adhatunk a zöldségekhez a párolóvízből vagy 1-3 evőkanál extra szűz olívaolajat keverhetünk hozzá.
  6. A kész sárgarépát tálalás előtt csíkokra vághatjuk, és a humuszhoz hasonlóan "kikanalazhatjuk" vele a pépet, vagy felkockázva bele is keverhetjük.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6889
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

További alapanyagként el tudok képzelni benne spenótot, zellert, zöldbabot, káposztát... A pikánsabb ízek kedvelői fűszerezhetik cayenne-borssal, vállalkozó kedvűeknek ajánlom a szerecsendiót.

Receptkategóriák

Rendszeresen tartok hétvégén gyümölcsnapot, az ezt követő napokon pedig igyekszem minél könnyedebb ételeket fogyasztani, a fenti zöldségeket pedig mind nagyon szeretem, gondoltam összeházasítom őket. Mennyiségeket szándékosan nem írtam, egyéni preferenciáktól függően lehet egy-egy hozzávalóból többet vagy kevesebbet használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...