Zöldségpüré 2. - párolt sárgarépával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
136
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
136
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 191.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1256 micro
-
β-karotin 3285 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1760 micro
Összesen
136
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 191.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1256 micro
-
β-karotin 3285 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1760 micro
Összesen
136
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 423 micro
-
β-karotin 1106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 593 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vöröshagymát felkockázzuk, a karfiolt és a brokkolit rózsákra szedjük.
- Párolóedényben megpároljuk a zöldségeket.
- Fedő alatt hagyjuk őket kihűlni, a pároláshoz használt víz maradékát ne öntsük ki.
- Míg a zöldségek hűlnek, hámozzuk meg a sárgarépát, és főzzük vagy pároljuk meg, lehetőség szerint egészben.
- Egy tálban pépesítjük a párolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, tört fokhagymával ízesítjük. Attól függően, hogy milyen állagú pépet szeretnénk, adhatunk a zöldségekhez a párolóvízből vagy 1-3 evőkanál extra szűz olívaolajat keverhetünk hozzá.
- A kész sárgarépát tálalás előtt csíkokra vághatjuk, és a humuszhoz hasonlóan "kikanalazhatjuk" vele a pépet, vagy felkockázva bele is keverhetjük.
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6889
- Feltöltés dátuma: 2011. június 10.
Ajánló
További alapanyagként el tudok képzelni benne spenótot, zellert, zöldbabot, káposztát... A pikánsabb ízek kedvelői fűszerezhetik cayenne-borssal, vállalkozó kedvűeknek ajánlom a szerecsendiót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Rendszeresen tartok hétvégén gyümölcsnapot, az ezt követő napokon pedig igyekszem minél könnyedebb ételeket fogyasztani, a fenti zöldségeket pedig mind nagyon szeretem, gondoltam összeházasítom őket. Mennyiségeket szándékosan nem írtam, egyéni preferenciáktól függően lehet egy-egy hozzávalóból többet vagy kevesebbet használni.