Top 10 zsírszegény zöldségfasírt

Zöldséget fogyasztani „kell", ezt mindenki tudja. Na jó, de mit csináljon az, aki nem nagyon szereti? Javaslom, hogy süsse ki fasírtnak!

A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a megfelelő zöldségfogyasztás - színessé, változatossá teszik az étrendünket, könnyen elérhetőek, magas élelmirost-tartalmuk segíti emésztésünket, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk pedig szervezetünk optimális működését.

Alacsony energiatartalmuknak, magas élelmirost-tartalmuknak köszönhetően kiemelt szerep jut nekik testsúlycsökkentés idején is. Persze azért nem mindegy, hogy hogyan készítjük el őket!

Hazánkban hagyományos ételeknek számítanak a bundázott, azaz „rántott" zöldségek, amelyek azonban a bunda és a bő zsiradékban sütés miatt nem ajánlottak a fogyni vágyók étrendjébe. Ugyanakkor zöldség alapú „fasírtjainkat" elkészíthetjük energia- (zsír-) szegényebb verzióban, ha nem bő olajban, hanem pl. sütőben sütjük ki őket.

Kiválogattam nektek 10 db, sütőben elkészíthető, zöldség-alapú fasírtot: fogyaszthatjátok őket köretként húsételek mellé, vagy önállóan pl. vacsorára friss salátával, joghurtos-fűszeres mártogatóssal. Próbáljátok ki őket!

  1. 1.

    Sárgarépafasírt karalábéval

  2. 2.

    Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval

  3. 3.

    Cukkini fasírt 4. - zabpelyhes

  4. 4.

    Egyben sült kölesfasírt

  5. 5.

    Vega tökfasírt

  6. 6.

    Zöldségfasírt 3.

  7. 7.

    Csicseriborsó fasírt

  8. 8.

    Gombafasírt sütőben sütve

  9. 9.

    Édesburgonyás répafasírt sütőben sütve

  10. 10.

    Kuszkuszos sütőtökfasírt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...