A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a megfelelő zöldségfogyasztás - színessé, változatossá teszik az étrendünket, könnyen elérhetőek, magas élelmirost-tartalmuk segíti emésztésünket, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk pedig szervezetünk optimális működését.
Alacsony energiatartalmuknak, magas élelmirost-tartalmuknak köszönhetően kiemelt szerep jut nekik testsúlycsökkentés idején is. Persze azért nem mindegy, hogy hogyan készítjük el őket!
Hazánkban hagyományos ételeknek számítanak a bundázott, azaz „rántott" zöldségek, amelyek azonban a bunda és a bő zsiradékban sütés miatt nem ajánlottak a fogyni vágyók étrendjébe. Ugyanakkor zöldség alapú „fasírtjainkat" elkészíthetjük energia- (zsír-) szegényebb verzióban, ha nem bő olajban, hanem pl. sütőben sütjük ki őket.
Kiválogattam nektek 10 db, sütőben elkészíthető, zöldség-alapú fasírtot: fogyaszthatjátok őket köretként húsételek mellé, vagy önállóan pl. vacsorára friss salátával, joghurtos-fűszeres mártogatóssal. Próbáljátok ki őket!