r
Nosalty Logó

Cukkini fasírt 4. - zabpelyhes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gasztrobloggerférj
Cukkini fasírt 4. - zabpelyhes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

380
Kalória
16.5g
Fehérje
47.9g
Szénhidrátok
15.2g
Zsír
198.9g
Víz
98.9g
Koleszterin
8.2g
Rost
7.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3876 micro
Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2627.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    795.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2982 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15505 micro
Összesen 1518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit lereszlejük, 2 teáskanál sóval besózzuk, átforgatjuk. Állni hagyjuk egy órát, majd a levét kifacsarjuk.
  2. Egy tálban az összes hozzávalót összekeverjük, gyúrjuk. Nem baj, ha mancsos lesz, sokkal több lisztet ne adjunk hozzá, mert akkor túl tömör lesz. Épp annyira álljon össze, hogy tessék-lássék lehessen belőle gombócokat formázni.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lúgosítani kell vagy mi a szösz, Eszter nagyon ráállt a témára. A ház különböző sarkaiban bukkanak fel teljesen váratlanul a legkülönfélébb zöldségek, amikkel épp kezdeni akart valamit, de ott felejtette, néha hurcolja magával például a brokkolit, amikor jön megy, és közben azt szagolgatva gondolkozik. Gondoltam, kipróbálom ezt az eljárást, hátha hatékonyan lehet segítségül hívni a múzsákat. No, azt nem mondom, hogy homlokon csókoltak, de az interneten fellelt recept közül ezzel álltam elő egyik este, miután napok óta kerülgettem a kamrában a cukkiniket és nagyon idegesített, hogy a boros állványomra vannak rápakolva, mert nem férnek fel a polcra a több tonnányi lekváromtól, hah!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!