10 élénk színű főétel, ami a paprikát sztárolja sülve is, főve is

Most van az az időszak, amikor megvehetjük a boltban, a zöldségesnél a legpiroslóbb paprikákat. Vigyünk haza egy jó nagy zsákkal, hogy el tudjuk készíteni az összes alábbi fogást krémlevestől a tésztán át egészen a sült húsig.

A nyár a színes paprikáké és a belőlük készített, még színesebb paprikás ételeké. Most a sárga TV, a trikolór kaliforniai és a méregzöld hegyes erős helyett essen a választásunk a mélybordó kápiára, ami középpontba helyezi magát az alábbi receptek mindegyikében. Legyen szó előételről, főételről vagy levesről, a paprikás ételek sosem okoznak csalódást.

  1. 1.

    Krémes sültpaprika-krémleves tahinivel és fetával

  2. 2.

    Lecsós szelet egyszerűen

  3. 3.

    Fűszeres, zöldséges rizzsel töltött paprika selymes paradicsommártásban

  4. 4.

    Édesburgonya-gnocchi sültpaprika-krémmel

  5. 5.

    Sültpaprika-krémleves fetával és paradicsommal

  6. 6.

    Muhammara - szír paprikakrém

  7. 7.

    Sültpaprika-krémleves

  8. 8.

    Görög sültpaprikás-fetakrém

  9. 9.

    Sültpaprikás tarhonya

  10. 10.

    Fokhagymás-olívás mozzarellával töltött paprika

Még több paprikás étel receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...