11 krumplis fogás, ha felsőfokon használnád a szerény gumót

Ha bármelyik szakácskönyvet felcsapjuk, egészen biztosan lesz benne burgonyás fogás. Persze nem árt néha túllapozni a megszokott klasszikusokon: az alábbi receptek segíthetnek ebben.

Itt jön minden, ami izgalmas krumplis fogás, kivételesen túlléphetünk a rakott krumpli, a főzelék és a leves bejáratott háromszögén. Ezen túl izgalmas, de nem túlságosan hajmeresztő receptek várnak – épp olyan krumplis fogások, amelyek segítenek az átlagtól eltérő módon használni a szerény burgonyát.

  1. 1.

    Olasz burgonyagombócok 4 ízben

  2. 2.

    Fetás burgonyatallérok

  3. 3.

    Krumplikosárkák Alhambra módra

  4. 4.

    Boxty - az ír krumplipalacsinta

  5. 5.

    Pásztorpite szaftosan-sajtosan

  6. 6.

    Lengyel sóskaleves zöldségekkel és tojással

  7. 7.

    Extra sajtos krumplipüré sütőben sütve

  8. 8.

    Lassú főzésű "fehérkrémleves" hullámos burgonyacsipsszel és cheddarral

  9. 9.

    Almás-póréhagymás rakott burgonya

  10. 10.

    Krumplistészta-torta krumplipüréhabbal és savanyúsággal

  11. 11.

    Hiánypótló vegetáriánus rakott krumpli (spenótos-pórés-gorgonzolás)

Még több krumplis fogás itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...