r
Nosalty Logó

Krumplistészta-torta krumplipüréhabbal és savanyúsággal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Krumplistészta-torta krumplipüréhabbal és savanyúsággal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krumplistészta-tortához

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

Összesen 455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krumplistészta-tortához

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

Összesen 3645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krumplistészta-tortához

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2592.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2336 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1656 micro
Összesen 3645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A krumplistészta-tortához

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

Elkészítés

A krumplistészta-tortához

  1. A tésztát al dentére főzzük bő, sós vízben. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd puhára főzzük, szintén sós vízben. Mindkettő leszűrjük.
  2. Egy nagy fazékban olajat hevítünk, majd elkezdjük rajta dinsztelni a felkockázott vöröshagymát. Ha üveges, megszórjuk paprikával, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a főtt krumplit. Átforgatjuk, majd a burgonyát kissé összetörjük. Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát is, és elkeverjük az egészet.
  3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és alaposan kiolajozunk egy kerek tortaformát. A krumplis tésztát elegyengetjük a formában, a tetejére sütőpapírt teszünk, és lesúlyozzuk valamivel (egy kisebb lábossal például).
  4. Nagyjából 20 percig sütjük a tortát, majd levesszük róla a súlyt és a papírt, és 5 perc alatt alaposan rápirítunk a tetejére is, a grillfunkció használatával. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd kivesszük a formából és tálaljuk.

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

  1. A főtt burgonyát, tejet és olvasztott vajat egy turmixgépbe öntünk. Hozzáadunk nagyjából 30 ml főzővizet is a krumplis fazékból. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd teljesen simára turmixoljuk. Ha nem elég híg (olyan legyen, mint egy sodó), adhatunk hozzá további főzővizet.
  2. A krumplipürét egy szifonba tesszük, majd alaposan felrázzuk. A habcsővel kis halmokat nyomunk a tortára. Ízlés szerint savanyúsággal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2609
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 23.

Receptkategóriák

Krumplistészta-torta krumplipüréhabbal és savanyúsággal
Lakos Benedek 373 recept

Néha az őrült ötletek a legjobbak: főzzünk krumplis tésztát, majd tegyük kerek tortaformába, süssük aranybarnára és ropogósra, majd tálaljuk tortaként, mintha mindez természetes lenne. Ja, és van krumplipüréhab is.

Hozzávalók

A krumplistészta-tortához

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...