Krumplistészta-torta krumplipüréhabbal és savanyúsággal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A krumplistészta-tortához
-
63g tészta232 kcal
-
63g burgonya36 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
3 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz
Összesen
455
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A krumplistészta-tortához
-
500g tészta1855 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
23 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz
-
200g burgonya116 kcal
-
100g tej56 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g vegyes savanyúság56 kcal
Összesen
3645
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A krumplistészta-tortához
-
28.3g tészta105 kcal
-
28.3g burgonya16 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fűszerpaprika1 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz
-
11.3g burgonya7 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
8.5g vaj61 kcal
-
11.3g vegyes savanyúság3 kcal
Összesen
206
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
455
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.3 g
Zsír
-
Összesen 148.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2592.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 1329 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 563.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1223 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1288 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2336 micro
-
β-crypt 495 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1656 micro
Összesen
3645
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
A krumplistészta-tortához
-
500 g burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
2 ek fűszerpaprika
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz
-
100 ml tej
-
20 dkg vegyes savanyúság
Elkészítés
A krumplistészta-tortához
- A tésztát al dentére főzzük bő, sós vízben. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd puhára főzzük, szintén sós vízben. Mindkettő leszűrjük.
- Egy nagy fazékban olajat hevítünk, majd elkezdjük rajta dinsztelni a felkockázott vöröshagymát. Ha üveges, megszórjuk paprikával, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a főtt krumplit. Átforgatjuk, majd a burgonyát kissé összetörjük. Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát is, és elkeverjük az egészet.
- A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és alaposan kiolajozunk egy kerek tortaformát. A krumplis tésztát elegyengetjük a formában, a tetejére sütőpapírt teszünk, és lesúlyozzuk valamivel (egy kisebb lábossal például).
- Nagyjából 20 percig sütjük a tortát, majd levesszük róla a súlyt és a papírt, és 5 perc alatt alaposan rápirítunk a tetejére is, a grillfunkció használatával. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd kivesszük a formából és tálaljuk.
A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz
- A főtt burgonyát, tejet és olvasztott vajat egy turmixgépbe öntünk. Hozzáadunk nagyjából 30 ml főzővizet is a krumplis fazékból. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd teljesen simára turmixoljuk. Ha nem elég híg (olyan legyen, mint egy sodó), adhatunk hozzá további főzővizet.
- A krumplipürét egy szifonba tesszük, majd alaposan felrázzuk. A habcsővel kis halmokat nyomunk a tortára. Ízlés szerint savanyúsággal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2624
- Feltöltés dátuma: 2022. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Néha az őrült ötletek a legjobbak: főzzünk krumplis tésztát, majd tegyük kerek tortaformába, süssük aranybarnára és ropogósra, majd tálaljuk tortaként, mintha mindez természetes lenne. Ja, és van krumplipüréhab is.