Nem is soroljuk végig az összes sajtfajtát, inkább mutatjuk, mert amellett, hogy számtalan változattal találkozhatunk, rengeteg recepthez is felhasználhatjuk őket. A sajtos ételek óriás kedvencek, és biztos, hogy mindenki megtalálja a magának tetszőt. Ne csak szendvicsekhez, és tészták/rizottók tetejére szórva fogyasszuk a sajtokat - süssük, grillezzük őket, legyen belőlük kence vagy mártogatós!
-
1.
Grillezett diós füstölt gomolya
-
2.
Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával
-
3.
Réteslapban sült camembert
-
4.
Gomba gorgonzolás-körtés mártásban
-
5.
Zöldfűszeres pácolt-grillezett camembert
-
6.
Sült camembert mézes-fahéjas almával
-
7.
Grillezett sajt friss paradicsomsalátával
-
8.
Tavaszi mártogató
-
9.
Fadobozában sült camembert sült almával
-
10.
Grillezett cékla halloumi sajttal és balzsamos öntettel