11 pofonegyszerű halétel, amivel meglepheted magad/családod

Halételeket ritkán eszünk, mi, magyarok: általában egy nagyobb ünnep kell ahhoz, hogy hazavigyünk pár filét vagy egész halat. Pedig igazán áldozhatnánk ennek a hóbortnak gyakrabban: hisz' annyi jó recept van!

Ne várjunk karácsonyig, válasszunk egyet az alábbi halételek közül. Hétvégi ebédre, baráti összejövetelre, kerti partira vagy randiestre bármelyik alkalmas lehet, ráadásul az elkészítésük is mind úgy megy majd, mint a karikacsapás. Omlós hús, ropogós bőr, tökéletes köretek – te melyik halételt választod?

  1. 1.

    Rántott tilápiafilé zöldségekkel

  2. 2.

    Tonhalsteak piccata szószban

  3. 3.

    Egészben sült pisztráng

  4. 4.

    Rozmaringos hal répával, borsóval

  5. 5.

    Egytepsis morzsás sült lazac burgonyával

  6. 6.

    Mogyorós bundában sült lazac

  7. 7.

    Tonhalsteak zöldségekkel

  8. 8.

    Krémes toszkán lazac

  9. 9.

    Tejszínes-gombás halfilé pirított újburgonyával

  10. 10.

    Grillezett makréla

  11. 11.

    Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel

Még több halétel receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...