Otthon péksüteményt sütni egyszerűbb, mint gondolnád, pár alkalom után már az egész rutinszerűen fog menni. Sokan úgy gondolják, hogy az egész rendkívül időigényes dolog, valójában a tényleges munka – a tészta bedagasztása és formázása – nem több fél óránál. Már ha dagasztod.
A házi kifli- és zsemlesütést mindenki más recept alapján csinálja, mi most viszont csak olyan péksütemény-készítési eljárásokat mutatunk nektek, amelyekkel a legrövidebb időn belül (akár egy hétvégi reggelen) is össze tudjátok dobni a finomságokat. Az egészséges táplálkozás hívei bizonyára a teljes kiőrlésű lisztet fogják előnyben részesíteni (grahamliszttel, rozsliszttel, durumliszttel és a tönkölybúza-liszttel is fenségeseket lehet sütni), de bármilyen friss fűszerrel is feldobhatod, amihez csak kedved van. Ne feledd: egy frissen sült, ropogós forró zsemlénél nincs jobb, reggelire némi vajjal, friss zöldségekkel, vagy ebédre egy laktató leves mellé.
-
1.
Házi magvas zsemle
-
2.
Kifli Tésztásfül konyhájából
-
3.
English muffin
-
4.
Házi vajas kiskifli
-
5.
Háztáji magvas zsemlecipók
-
6.
Artizán péksütemény bármikor
-
7.
Sajtos tönkölykifli
-
8.
Rozs stangli
-
9.
Vörösáfonyás péksütemény
-
10.
Tejes császárzsemle
-
11.
Fokhagymás-magos hűtős kifli
-
12.
Kukoricás csavart Olgitól
-
13.
Csokis scones