13 forró péksüti expressz gyorsan

Nincs jobb dolog télen a saját sütésű péksütiknél. A forró kiflik és zsemlék illata bejárja az egész lakást - és még az is lehet, hogy a szomszédok is átkopognak egy törésért.

Otthon péksüteményt sütni egyszerűbb, mint gondolnád, pár alkalom után már az egész rutinszerűen fog menni. Sokan úgy gondolják, hogy az egész rendkívül időigényes dolog, valójában a tényleges munka – a tészta bedagasztása és formázása – nem több fél óránál. Már ha dagasztod.

A házi kifli- és zsemlesütést mindenki más recept alapján csinálja, mi most viszont csak olyan péksütemény-készítési eljárásokat mutatunk nektek, amelyekkel a legrövidebb időn belül (akár egy hétvégi reggelen) is össze tudjátok dobni a finomságokat. Az egészséges táplálkozás hívei bizonyára a teljes kiőrlésű lisztet fogják előnyben részesíteni (grahamliszttel, rozsliszttel, durumliszttel és a tönkölybúza-liszttel is fenségeseket lehet sütni), de bármilyen friss fűszerrel is feldobhatod, amihez csak kedved van. Ne feledd: egy frissen sült, ropogós forró zsemlénél nincs jobb, reggelire némi vajjal, friss zöldségekkel, vagy ebédre egy laktató leves mellé.

  1. 1.

    Házi magvas zsemle

  2. 2.

    Kifli Tésztásfül konyhájából

  3. 3.

    English muffin

  4. 4.

    Házi vajas kiskifli

  5. 5.

    Háztáji magvas zsemlecipók

  6. 6.

    Artizán péksütemény bármikor

  7. 7.

    Sajtos tönkölykifli

  8. 8.

    Rozs stangli

  9. 9.

    Vörösáfonyás péksütemény

  10. 10.

    Tejes császárzsemle

  11. 11.

    Fokhagymás-magos hűtős kifli

  12. 12.

    Kukoricás csavart Olgitól

  13. 13.

    Csokis scones

Olvastad már?

23 + 1 gyors mexikói recept, amit ki kell próbálnod!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...