r
Nosalty Logó

Artizán péksütemény bármikor

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Artizán péksütemény bármikor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8064.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    5938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 3691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az edénybe szórjuk az instant élesztőt, a sót, ráöntjük a langyos vizet, beleöntjük a lisztet, és teljesen csomómentesre, simára keverjük egy fakanállal. Dagasztani nem kell!
  2. Tetejét kevés liszttel leszórjuk, majd 2 órát kelesztjük a konyhapulton (nem baj, ha nem emelkedik meg akétszeresére).
  3. Ezután a hűtőben tartjuk, és bármikor használhatjuk 2 hét leforgása alatt .
  4. Használatkor enyhén lisztezett kézzel kiemelünk egydarabot(amennyitsütni akarunk) a tároló dobozból;ollóval/késsel lenyisszantjuk a tésztadarabunkat,a többitvisszatesszük a hűtőbe.
  5. A tésztánkat tetszés szerintire formázzuk, meghintjük liszttel (itt lekentem felvert tojással és megszórtam magokkal), majd sütőpapírral bélelt sütőlapon kelesztjük40 percig.
  6. Ezalatt előmelegítjük a sütőt egy kisebb fém edénnyel vagy tepsivel az aljában.
  7. A tészta tetejét bemetsszük, és a forró sütőbe tesszük. Az alsó forró edénybe/tepsibe óvatosan forró vizet öntünk (vigyázzunk, mert a gőz kicsaphat a kezünkre, arcunkra!).
  8. 230 fokon sütjük 5-10 percig, majd visszavesszük a hőt 200-ra és aranybarna ropogósra sütjük (kiflinek/zsemlének kb. 20perc kell összesen).
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 734
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 28516
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Ajánló

Sok szempontból nekem is jónak tűnik ez a technika. A keverék összeállítása és tárolása a mi öregtésztánkéhoz hasonló; már sokan tudjuk annak előnyeit! Azt pedig a lusta lángos receptjéből is tudjuk, hogy ha lassabban is, de a hűtőben is kel az élesztős vagy kovászos tészta. Azt tapasztalatból tudom, hogy hosszabb, lassabb kelesztéssel egyre jobb lesz a kenyér íze és állaga. A kenyér tarthatósági ideje is meghosszabbodik. A gőzös sütéssel jó ropogós kérget kaphatunk. A tészta mindig kéznél van egy gyors formázásra, sütésre; a 40 perces kelesztési időt pedig még hétköznap este is ki lehet várni - ha nem vagyunk nagyon fáradtak. Kisebb zsemlék, kiflik gyorsabban sülnek és hamarabb hűlnek, ezzel is rövidíthetjük az időt! Ha nagyobb cipót vagy kenyeret sütünk, akkor ahhoz igazítjuk a sütési időt. Fél kiló kenyércipónak kb. 50 perc szükséges (persze minden sütő kicsit más!). Ebben a mai rohanó világban ez a kenyérsütési technika igen hasznos lehet sok háztartásban! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kenyérsütéssel kapcsolatos net-kutatásaim során bukkantam rá erre az amerikai, eléggé "forradalmi", villámgyors, és nagyon sikeres kenyérsütési technikára! További információk a artisanbreadinfive.com oldalon találhatóak. (Az eredeti receptet írtam le, de én a só mennyiségét csökkentettem 1 ek-ra és a képen látható péksütik fele fehér, fele teljes kiőrlésű liszt keverékéből készültek.)  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...