Sajtos tönkölykifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
254 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
19g víz0 kcal
-
19g tej11 kcal
-
6g méz19 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
2g búzacsíra7 kcal
-
4g élesztő4 kcal
A tetejére
Összesen
424
kcal
- 11% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1041 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
424
kcal
- 11% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.3 g
Zsír
-
Összesen 125.2 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8328.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 955 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 893 mg
-
Foszfor 2990 mg
-
Nátrium 3310 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.8 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 341.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 928 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 569 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 913 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1016 micro
Összesen
3382
kcal
- 11% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tejet és a vizet elkeverjük a mézzel, megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk rajta.
- Ezt követően a sajt kivételével minden hozzávalót dagasztógépben összegyúrunk, 1 órát kelesztjük langyos helyen.
- A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkán kettéválasztjuk, 2 kör alakú lappá nyújtjuk. Mindkettőt felvágjuk 4 cikkre, és kiflivé sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- A kifliket megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, és további fél órát újra kelesztjük.
- Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverésen.
- A kifliket 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5887
- Feltöltés dátuma: 2013. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Csak szokásosan sütöttem a családnak valamilyen pékárut. Hatalmas, lágy, másnap is friss kiflik lettek belőle.