r
Nosalty Logó

Zsuzsi-féle meggyes-mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zsuzsi-féle meggyes-mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1093 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1093 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    331.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9072.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    4068 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1077 mg
  • Foszfor
    3310 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792.1 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4073 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 6549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, sóval, belemorzsoljuk a margarint , a tojással és tejföllel gyúrunk egy rugalmas tésztát, amit 3-fele osztunk.
  2. A darált mákot összekeverjük a cukorral, belereszeljük a citrom héját és fél citrom levét, kevés vízzel felfőzzük, majd félretesszük hűlni.
  3. Kinyújtjuk az első lapot, erre rásimítjuk a mákot, rátesszük a második lapot, erre jön a meggy (ha friss meggyet használuk, akkor tegyünk rá egy kis cukrot).
  4. Befedjük a harmadik lappal, megkenjük tojássárgájával, és sütőben szép aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7014
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az úgy kezdődött, hogy egy májusi napon a férjem bejglit evett volna. Úgy gondoltam, nem sütök "karácsonyos" bejglit, hanem csinálok egy "lapos" változatot, némi meggyel felturbózva. Bejött, azóta sütöm rendszeresen:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...