r
Nosalty Logó

Zsírpapírban sült lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Zsírpapírban sült lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1444 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1750.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1398 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 721 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3500.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2796 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3348 micro
Összesen 1444 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacból csipesz segítségével kihúzgáljuk a szálkákat.
  2. Gáztepsibe terítünk 1 ívsütőpapírt, közepére tesszük a lazacot. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemmel, rárendezzük a hagyma- és citromkarikákat.
  3. Végül vajdarabkákat szórunk rá, asütőpapírta tetején összesodorjuk, két végét feltekerjük, mint egy szaloncukrot.
  4. 180 fokra előmelegített kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tálalás előtt a citromkarikákat szedjük le róla.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 23582
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Ajánló

Tálaljuk párolt zöldséggel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lazac egyik kedvelt elkészítési módja nálunk ez a változat, ami Bereznay Tamástól származik. Alig van vele előkészület, a végeredmény mégis nagyon finom és egészséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...