r
Nosalty Logó

Zserbó ünnepekre 5. - ribizlilekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pezo
Zserbó ünnepekre 5. - ribizlilekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 7854 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    472.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5907.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    912 mg
  • Foszfor
    2825 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.9 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 7854 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 443 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe tegyük a cukrot, és az élesztőt futtassuk fel.
  2. A lisztet a margarinnal, csipet sóval és a sütőporral vegyítsük el.
  3. A margarinos lisztbe mélyedést készítünk, amelybe a felfutott élesztőt és a tojást tesszü. Rugalmas tésztát kapunk, amelyet három egyforma cipóra osztunk.
  4. Az első cipót tepsiméretre sodorjuk, beletesszük a tepsibe, majd a lekvár felével egyenletesen megkenjük. A lekvárra a darált dió felét egyenletesen ráhintjük, majd a következő cipót is kisodorjuk, és kenjük, hintjük.
  5. A harmadik cipóból sodort lappal befedjük, és villával sűrűn megszurkáljuk.
  6. Fél órai pihentetés után 180 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni légkeverés nélkül, majd mikor kezd színeződni, visszavesszük 160 fokra, és légkeveréssel sütjük tovább, amig szép zsemleszínű lesz.
  7. Kihűlés után a tortabevonót felolvasztjuk, és szétterítjük egyenletesen a tetején. Ha a bevonat meghűlt, megszórjuk a tortadarával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7332
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 27.

Ajánló

A megadott mennyiség egy gáztepsire vonatkozik. A dióhoz én nem szoktam cukrot tenni, a lekvár édessége elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család egyik kedvenc sütije. Ünnepekre elkészíthetjük akár egy héttel előbb is, csak jól el kell dugni, mert hamar elfogy.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...