r
Nosalty Logó

Zserbó narancsos csokitetővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Zserbó narancsos csokitetővel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    485.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    210 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3974.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    743 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    993.8 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 8542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kisebb tálba teszünk egy kevés lisztet, a közepebe mélyedést alakítunk, belemorzsáljuk az élesztőt, teszünk rá 1 kk cukrot, és letakarjuk.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tejfölt, a tojássárgákat és a megkelt élesztőt, valamint annyi lisztet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtjuk, a diót a cukorral elkeverjük, a lekvárt kétfelé osztjuk.
  4. Egy olajjal kikent tepsibe beleteszük az első tésztát, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk dióval. Erre a következő tészta jön, megkenjük a megmaradt lekvárral, és megszórjuk a dióval, erre az utolsó tészta jön, megszurkáljuk a tetejét villával, és megsütjük.
  5. Amikor a kalács kihűlt, megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal és az üditővel, majd lekenjük a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9847
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A zserbónak több változatát olvastam, én így szoktam készíteni, és nagyon finom, érdemes egy nappal korábban elkészíteni úgy még finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...