Zserbó narancsos csokitetővel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Angie-30
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
7g tojássárgája21 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
0g só0 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
6 kcal
A töltelékhez
A mázhoz
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
2 kcal
Összesen
1424
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
0g só0 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez
-
300g dió1962 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
A mázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
14 kcal
Összesen
8542
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
2g tojássárgája6 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
10.1g margarin72 kcal
-
5g cukor20 kcal
-
0.5g élesztő1 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.6g finomliszt64 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A töltelékhez
-
15.1g dió99 kcal
-
15.1g cukor59 kcal
-
15.1g sárgabaracklekvár42 kcal
A mázhoz
-
5g étcsokoládé28 kcal
-
2.5g margarin18 kcal
-
1 kcal
Összesen
432
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 81 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.6 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
1424
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 100.3 g
Zsír
-
Összesen 485.8 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 210 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3974.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 731 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 743 mg
-
Foszfor 2033 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 993.8 g
-
Cukor 608 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 387.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2453 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 253 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 569 micro
-
Kolin: 585 mg
-
Retinol - A vitamin: 2310 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1672 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
8542
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
432
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojássárgája
-
2 dl tejföl
-
20 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
1 dkg élesztő
-
1 csipet só
-
35 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
30 dkg cukor
-
30 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- Egy kisebb tálba teszünk egy kevés lisztet, a közepebe mélyedést alakítunk, belemorzsáljuk az élesztőt, teszünk rá 1 kk cukrot, és letakarjuk.
- A margarint habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tejfölt, a tojássárgákat és a megkelt élesztőt, valamint annyi lisztet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtjuk, a diót a cukorral elkeverjük, a lekvárt kétfelé osztjuk.
- Egy olajjal kikent tepsibe beleteszük az első tésztát, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk dióval. Erre a következő tészta jön, megkenjük a megmaradt lekvárral, és megszórjuk a dióval, erre az utolsó tészta jön, megszurkáljuk a tetejét villával, és megsütjük.
- Amikor a kalács kihűlt, megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal és az üditővel, majd lekenjük a süteményt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9847
- Feltöltés dátuma: 2011. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Angie-30
355 recept
A zserbónak több változatát olvastam, én így szoktam készíteni, és nagyon finom, érdemes egy nappal korábban elkészíteni úgy még finomabb.