r
Nosalty Logó

Zsályás-tejfölös darált hús makarónival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zsályás-tejfölös darált hús makarónival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húsos szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húsos szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húsos szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 57 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2341.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    2546 micro
Összesen 789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    210.9 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11705.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    2784 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    3080 mg
  • Nátrium
    5111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    4705.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    2524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1886 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    8438 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    12730 micro
Összesen 3946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A húsos szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húsos szószhoz

  1. A kacsazsíron a finomra vágott újhagymát (kevés zöld részével együtt!) és az áttört fokhagymát sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, és keverés mellett fehéredésig pirítjuk.
  3. Ekkor tesszük bele a paradicsomot felkockázva, a zöldpaprikát felkockázva, a negyedekre szeletelt gombát, a petrezselyemzöldet, a finomra vágott zsályalevelet, a finomra vágott zellerzöldet, az őrölt borsot és a sót.
  4. Lefedve 160 fokon főzzük, néha keverjük meg, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, enged a paradicsom és a zöldpaprika miatt levet, nem szükséges aláönteni semmit. Kb. 45 percig főzzük, kóstoljuk, ha kész, besűrítjük.
  5. A tejfölt és a tejszínt egy tálban összekeverjük, és a készre főtt húsos szószt ezzel felöntve összeforraljuk, pár perc forrás után megkeverjük, és kész, kikapcsoljuk.
  6. Lobogó, sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük a makarónit (bucatinit), leszűrjük, és forrón tálaljuk a darált húsos szósszal.
  7. Tálaláskor zsályával, petrezselyemmel díszítjük, kínáljunk mellé reszelt sajtot.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3542
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

A darált húsos szószt tálalhatjuk spagettival, hosszú metélttel is vagy pennével. A hús lehet csirkemellfilé darálva, ekkor még könnyebb és finom marad az étel. Készülhet még pulykamell-filéből vagy kicsontozott, lebőrözöt csirkecomb felsőrészéből darálva, zamatos marad így a  hús. / Mivel  paradicsom hámozott, kimagozott, és nagyon pici kockákra van felvágva, valamint a zsálya is nagyon finomra vágva, ezért nem igazán látszódik a tésztában, de az íze ott van. Aki gondolja, tegyen a tálaláskor még rá, apróra vágva, akár paradicsom húst felkockázva, akár  friss zsályát. / A tészta, ha roppanósra van főzve, tényleg a szószban csodára képes, felszívja, és pont annyira lesz puha, amennyire kell, és nem tocsog a szószban, nagyon kellemes állagú és ízű lesz. Ennél a tésztánál is bebizonyosodott . Finom lett. :-O Előtte egy könnyed csirke-, vagy zöldség-  esetleg gyümölcslevest kínáljunk. Kínáljunk hozzá idény szerinti szörpöt, ásványvizet, finom bort.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás-tejfölös darált hús makarónival
Éva-Anyóca 350 recept

Május utolsó napja, szétnéztem a spájzban, hisz ilyenkor aranytartalékos csodákat lel az ember lánya, mint például: egy kis adagnyi darált hús a fagyóban, lapul a makaróni egy műanyag doboz alján, kinn a kertben már szépek és illatosak a friss fűszerek,...egy kis belegondolás, és máris itt az ötlet. Sikerült, finom lett, és a május végi kellemes melegben, pont nagyon jól sikerült,kellemes második fogás lett, a csirkeaprólék leves után. Gyorsan elkészíthető, friss illatos és zamatos zöldfűszeres, darált húsos, szószos, tésztás ételt szerettem volna készíteni, ami hamar megvan, finom, laktató, mégsem nehéz étel. A családnak ízlett, elfogyott.:-))

Hozzávalók

A húsos szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...