Zsályás sütőtökkrém pirítóson, baconchipsszel és feta sajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
703
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2807
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1876.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 1190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 161.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 710 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 876 micro
-
β-karotin 4533 micro
-
β-crypt 3646 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
703
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 75.9 g
Zsír
-
Összesen 137.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7507.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 925 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 1177 mg
-
Nátrium 4760 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 329.1 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 644.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2842 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 585 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 576 micro
-
α-karotin 3503 micro
-
β-karotin 18134 micro
-
β-crypt 14582 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
2807
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 271 micro
-
β-karotin 1404 micro
-
β-crypt 1129 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
217
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A tököt kettévágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk majd alaposan beízesítjük sóval, borssal, zsályával, és mézet csorgatunk rá. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük. Hűlni hagyjuk.
- Közben a baconszeleteket forró serpenyőben ropogósra sütjük (sütőben is süthetjük, tepsire helyezve a tök alá befér). A kenyérszeleteket megkenjük 1-1 evőkanál margarinnal, majd forró serpenyőben aranybarnára piritjük őket.
- Miután ezzel is megvagyunk, összeállíthatjuk a krémet. A tök húsát kikaparjuk a héjából és turmixgépbe tesszük, hozzáadunk két evőkanál margarint, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adunk még hozzá friss zsályát. Teljesen simára turmixoljuk. A margarintól igazán selymes lesz az állaga.
- A pirítósokat megkenjük 3-4 evőkanál tökkrémmel. Teszünk rá 2-3 szelet baconszeletet, és morzsolunk rá bőven feta sajtot, végül egy evőkanál tökmaggal is megszórhatjuk.
- Nagyon mutatós és finom. Egyszerűen el lehet készíteni, és igazán laktató, reggelire vagy akár vacsorára, hidegen-melegen is fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4899
- Feltöltés dátuma: 2020. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
78 recept
Az egyik kedvenc őszi alapanyagunk a sütőtök. Nagyon sokoldalú, változatosan elkészíthető alapanyag. Mi most egy zsályás krémet készítettünk belőle, amit pirítósra kentünk és ropogós baconnel és karakteres ízű feta sajttal koronáztunk meg. Érdemes kipróbálni mert ezt még a kevésbé sütőtök-rajongók is kedvelni fogják (tapasztalatból mondjuk).