r
Nosalty Logó

Zsályás sütőtökkrém pirítóson, baconchipsszel és feta sajttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Zsályás sütőtökkrém pirítóson, baconchipsszel és feta sajttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

703
Kalória
19g
Fehérje
82.3g
Szénhidrátok
34.4g
Zsír
161.1g
Víz
40.2g
Koleszterin
9.8g
Rost
21.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4533 micro
  • β-crypt
    3646 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7507.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    4760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    644.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2842 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    18134 micro
  • β-crypt
    14582 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 2807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    1129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

  1. A tököt kettévágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk majd alaposan beízesítjük sóval, borssal, zsályával, és mézet csorgatunk rá. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük. Hűlni hagyjuk.
  2. Közben a baconszeleteket forró serpenyőben ropogósra sütjük (sütőben is süthetjük, tepsire helyezve a tök alá befér). A kenyérszeleteket megkenjük 1-1 evőkanál margarinnal, majd forró serpenyőben aranybarnára piritjük őket.
  3. Miután ezzel is megvagyunk, összeállíthatjuk a krémet. A tök húsát kikaparjuk a héjából és turmixgépbe tesszük, hozzáadunk két evőkanál margarint, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adunk még hozzá friss zsályát. Teljesen simára turmixoljuk. A margarintól igazán selymes lesz az állaga.
  4. A pirítósokat megkenjük 3-4 evőkanál tökkrémmel. Teszünk rá 2-3 szelet baconszeletet, és morzsolunk rá bőven feta sajtot, végül egy evőkanál tökmaggal is megszórhatjuk.
  5. Nagyon mutatós és finom. Egyszerűen el lehet készíteni, és igazán laktató, reggelire vagy akár vacsorára, hidegen-melegen is fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyik kedvenc őszi alapanyagunk a sütőtök. Nagyon sokoldalú, változatosan elkészíthető alapanyag. Mi most egy zsályás krémet készítettünk belőle, amit pirítósra kentünk és ropogós baconnel és karakteres ízű feta sajttal koronáztunk meg. Érdemes kipróbálni mert ezt még a kevésbé sütőtök-rajongók is kedvelni fogják (tapasztalatból mondjuk).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sültzeller-hummusz

Ez a sültzeller-hummusz egy egyszerű és finom mártogatós, ami pillanatok alatt elkészül. Tökéletes salátákhoz, piknikre és szendvicsekhez, ezért készíts rögtön egy nagyobb adagot, ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!