Zsályás sajtleves sonkás vajgaluskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
A leveshez
-
50g sajt176 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
250g alaplé18 kcal
A sonkás galuskához
-
25g sonka35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
530
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
A leveshez
-
200g sajt704 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
A sonkás galuskához
-
100g sonka138 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2108
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
A leveshez
-
10.8g sajt38 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
5.4g fehérbor4 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
10.8g főzőtejszín14 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
53.8g alaplé4 kcal
A sonkás galuskához
-
5.4g sonka7 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
114
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2132.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 1393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 109.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
530
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.5 g
Zsír
-
Összesen 137.5 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 604 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8529.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1596 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 1154 mg
-
Nátrium 5574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 438.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 1229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
2108
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 púpozott ek finomliszt
-
2 dl főzőtejszín
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
1 l alaplé
A sonkás galuskához
-
10 dkg sonka
-
1 db tojás
-
2 dkg vaj
-
7 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- Először a sonkás galuskát készítjük el, mert jót tesz neki ha áll, mielőtt kifőzzük.
- A sonkát nagyon apróra vágjuk. Egy tojást felverünk, elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk az aprított sonkát, kissé megsózzuk, majd összedolgozzuk a liszttel és félretesszük.
- Edényben felmelegítjük a vajat, adunk hozzá egy kanál olívaolajat, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kissé megpirítjuk benne, rászórjuk a lisztet és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a fehérborral és a húsleves alaplével.
- Megsózzuk, hozzáadjuk a zsálya leveleket és beletesszük a lereszelt sajtot, gyakori kevergetés mellett főzzük, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük.
- Közben egy másik edényben kevés sóval vizet forralunk, és ebben kifőzzük a megformált galuskákat.
- Tálaláskor a tányérba tesszük a galuskákat, rászedjük a forró levest és a tetejét meghintjük frissen őrölt feketeborssal. Egy-egy zsályalevéllel díszítjük.
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5389
- Feltöltés dátuma: 2011. december 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ilyenkor télen, mikor este munka után, átfagyva, fáradtan hazaérünk, gyorsan valami finom, meleg ételt szeretnénk enni, jól esik, ez a gyorsan elkészíthető, tápláló, forró leves. Átmelegíti testünket, lelkünket.