Zöldspárgasaláta szőlővel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
25g szőlő17 kcal
-
10g dió65 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
Összesen
104
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
50g szőlő33 kcal
-
20g dió131 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
Összesen
208
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
75.8g zöldspárga11 kcal
-
15.2g szőlő10 kcal
-
6.1g dió40 kcal
-
3g balzsamecet3 kcal
Összesen
64
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 105.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 639 micro
Összesen
104
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 210.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 807 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1279 micro
Összesen
208
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg zöldspárga
-
5 dkg szőlő
-
2 dkg dió
-
2 ek balzsamecet
Elkészítés
- A zöldspárga végét letörjük, a szőlőt leszemezzük(kb. egy maréknyi volt), a diót durvára aprítjuk.
- A spárgát kevés olívaolajon közepes lángon rázogatva megsütjük, közben sózzuk és tekerünk rá egy kevés színes borsot.
- A vége felé hozzáadjuk a szőlőt és a diót, ezzel is pirítjuk egy kicsit.
- Hagyjuk langyosra hűlni, meglocsoljuk sötét balzsamecettel, sült lazaccal tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 60
- Feltöltés dátuma: 2024. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Valami csoda folytán most januárban kaptam zöldspárgát, volt itthon szőlő is, remek gyors, ízletes meleg saláta készült a lazachoz.