r
Nosalty Logó

Zöldségleves sonkás gríznokedlivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Németi Olga
Zöldségleves sonkás gríznokedlivel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A gríznokedlihez

221
Kalória
11.1g
Fehérje
33.1g
Szénhidrátok
6.2g
Zsír
543.6g
Víz
45g
Koleszterin
7.4g
Rost
5.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A gríznokedlihez

Összesen 221 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A gríznokedlihez

Összesen 882 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A gríznokedlihez

Összesen 29 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    543.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    1955 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3231 micro
Összesen 221 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5500 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    3899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    2174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    658 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1431 micro
  • β-karotin
    7818 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12924 micro
Összesen 882 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 29 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket előkészítjük, a répát, burgonyát, fehérrépát felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, és pár percig fedő alatt pároljuk. Felöntjük kb. 1,3 l vízzel, beleteszünk 2 leveskockát, és a zöldségeket puhára főzzük.
  3. Ezután elkészítjük a gríznokedlit. A tarját és a petrezselyemzöldet nagyon apróra vágjuk. A tojást pici sóval felverjük, beletesszük a grízt (a tojás nagyságától függő mennyiséget), annyit, hogy olyan sűrű masszát kapjunk, mint amikor a pudingot levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a tarját, fél csokor apróra vágott petrezselyemzöldet és a késhegynyi szódabikarbónát. Hagyjuk a tésztát pihenni minimum 20 percet (az se baj ha több ideig).
  4. Ha nagyon sűrű lett a levesünk, akkor külön főzzük ki, de az a legjobb, ha a levesbe főzzük bele. Enyhén forrjon a lé, és nem kell sokáig főzni, csak 2-3 perc az egész, de aztán fedő alatt 10 percig még hagyni kell pihenni.
  5. A maradék apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Könnyű, gyors levest szerettem volna készíteni, és kipróbálni a gríznokedlit ízesítve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!