Zöldségleves sonkás gríznokedlivel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
13g zöldborsó10 kcal
-
13g zöldbab3 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
-
325g víz0 kcal
A gríznokedlihez
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g búzadara54 kcal
-
14 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0 kcal
Összesen
221
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
1000g brokkoli207 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
1300g víz0 kcal
A gríznokedlihez
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g búzadara216 kcal
-
54 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0 kcal
Összesen
882
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.7g zöldborsó1 kcal
-
1.7g zöldbab0 kcal
-
34.9g brokkoli7 kcal
-
1.4g sárgarépa1 kcal
-
2.1g fehérrépa1 kcal
-
3.5g burgonya2 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
45.4g víz0 kcal
A gríznokedlihez
-
1.9g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g búzadara8 kcal
-
2 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
Összesen
29
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1375 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 975 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 543.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 352 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 358 micro
-
β-karotin 1955 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3231 micro
Összesen
221
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5500 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 780 mg
-
Nátrium 3899 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 2174.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 788 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 658 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1407 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 626 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1431 micro
-
β-karotin 7818 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12924 micro
Összesen
882
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 451 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
5 dkg zöldborsó
-
5 dkg zöldbab
-
1 kis db sárgarépa
-
1 kis db fehérrépa
-
1 db burgonya
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1.3 l víz
A gríznokedlihez
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
12 teáskanál búzadara
-
3 dkg füstölt-főtt tarja
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
A leveshez
- A zöldségeket előkészítjük, a répát, burgonyát, fehérrépát felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
- Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, és pár percig fedő alatt pároljuk. Felöntjük kb. 1,3 l vízzel, beleteszünk 2 leveskockát, és a zöldségeket puhára főzzük.
- Ezután elkészítjük a gríznokedlit. A tarját és a petrezselyemzöldet nagyon apróra vágjuk. A tojást pici sóval felverjük, beletesszük a grízt (a tojás nagyságától függő mennyiséget), annyit, hogy olyan sűrű masszát kapjunk, mint amikor a pudingot levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a tarját, fél csokor apróra vágott petrezselyemzöldet és a késhegynyi szódabikarbónát. Hagyjuk a tésztát pihenni minimum 20 percet (az se baj ha több ideig).
- Ha nagyon sűrű lett a levesünk, akkor külön főzzük ki, de az a legjobb, ha a levesbe főzzük bele. Enyhén forrjon a lé, és nem kell sokáig főzni, csak 2-3 perc az egész, de aztán fedő alatt 10 percig még hagyni kell pihenni.
- A maradék apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3048
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Könnyű, gyors levest szerettem volna készíteni, és kipróbálni a gríznokedlit ízesítve.