Zöldséggel, sajttal töltött cukkini
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
441
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1767
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1481.4 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 320.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1165 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1390 micro
-
Lut-zea 4327 micro
Összesen
441
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 102.8 g
Zsír
-
Összesen 72.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5925.6 g
-
Cink 659 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 1322 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 528 mg
-
Foszfor 1829 mg
-
Nátrium 999 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 28 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1282 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 381 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4660 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5558 micro
-
Lut-zea 17308 micro
Összesen
1767
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.1 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 325 micro
-
Lut-zea 1011 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkiniket félbevágjuk, majd kanállal kivájjuk a magokat. Ezután megsózzuk a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel felitatjuk a mélyedésben összegyűlt vizet.
- Az olajat egy kisebb edényben felhevítjük, majd beletesszük a bulgurt. Néhány perc alatt átpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, belereszeljük a fokhagymát, majd elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi. Sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt, alacsony lángon addig főzzük, amíg az összes vizet fel nem szívja.
- A még forró bulgurhoz hozzákeverjük a spenótot és a túrót, majd alaposan összeforgatjuk.
- A cukkiniket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megtöltjük a bulguros töltelékkel, leöntjük a joghurttal, megszórjuk a tetejét sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 518
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 101
- Össznézettség: 66666
- Feltöltés dátuma: 2018. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
SPAR
199 recept
Igazán könnyed, tavaszi finomság.