Zöldséges vajbableves
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A leveshez
-
300 g vajbab
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 ek vaj
-
2 ek olívaolaj
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 db paradicsom
-
5 kis db sárgarépa
-
2 ek ecet
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint fűszerpaprika
-
4 db babérlevél
-
100 g tejföl
-
1 csokor petrezselyem
884
Kalória
16.2g
Fehérje
82.7g
Szénhidrátok
60.1g
Zsír
1004.9g
Víz
119.2g
Koleszterin
24.6g
Rost
37.6g
Cukor
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
300g vajbab93 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
884
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
300g vajbab93 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
884
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
22.2g vajbab7 kcal
-
12.6g vöröshagyma5 kcal
-
14.8g póréhagyma4 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
5.9g halványító zeller1 kcal
-
7.4g paprika1 kcal
-
7.4g paradicsom1 kcal
-
14.8g sárgarépa5 kcal
-
0.7g ecet0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
3.3g petrezselyem1 kcal
Összesen
65
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 60.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2177.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 1064 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 25 mg
Víz
-
Összesen 1004.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 981 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 6307 micro
-
β-karotin 18784 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 5244 micro
Összesen
884
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 60.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2177.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 1064 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 25 mg
Víz
-
Összesen 1004.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 981 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 6307 micro
-
β-karotin 18784 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 5244 micro
Összesen
884
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 467 micro
-
β-karotin 1390 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 191 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
65
kcal
Elkészítés
A leveshez
- A zöldségeket mossuk, tisztítjuk. A hagymát kockázzuk, a porét is kisebb darabokba vágjuk, a bab végeit levágjuk, kb 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a répát pucoljuk, felezzük, szeleteljük, a paprikát, a paradicsomot és a zellerszárat kockázzuk.
- A vöröshagymát kevés olaj és vaj keverékén, sózzuk és pároljuk. Pár perc után hozzáadhatjuk a darabolt pórét, a zellerszárat, majd a paprikát, ezekkel tovább pároljuk.
- Lehúzzuk az edényt csak fűszerezés idejére a tűzről: beleszórjuk a fűszerpaprikát, a babérlevelet és borsot.
- A lábasba szórjuk a répát, kicsit átforgatjuk, majd felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje, kanalazzunk hozzá ecetet ízlés szerint, így forraljuk be. Ekkor a bab is hozzámehet, főzzük puhára a zöldségeket, közben ellenőrizzük a fűszerezést.
- A tejfölt egy kis lével keverjük simára, úgy adjuk hozzá keverés mellett a leveshez.
- Plusz tejföllel, friss kenyérrel, és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 35 perc
A legnyáribb bableves, csupa zöldséggel, rántás nélkül, nem tudjátok abbahagyni majd!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!