r
Nosalty Logó

Zöldséges tojáskocsonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Zöldséges tojáskocsonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1041 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 1041 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nálam a zöldségfélék mirelit voltak, így mehetettek a forrásban lévő, sós vízbe.
  2. Ha friss zöldségféléket főzünk, akkor a brokkolit és a karfiolt apró rózsákra szedjük, a sárgarépát felkockázzuk. Sós, forró vízben roppanósra főzzük az előkészített zöldségeket, és a borsót is. Ha kész, leszűrjük, lehűtjük, és félretesszük.
  3. A tojásokat elkeverjük tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
  4. Egy 30 cm hosszú őzgerincformát kibélelünk folpack fóliával, de úgy, hogy jól túllógjon a formán. Beletesszük a zöldségeket, és ráöntjük a tojásos tejszínt.
  5. A tetejére visszahajtjuk a lelógó fóliát, betakarjuk vele, és előmelegített sütőben, 150 fokon gőzöljük. (A folpack tetejére alufóliát teszünk.) A gőzölés úgy történik, hogy peremes tepsibe tesszük a betöltött formát, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formának a 3/4 részéig érjen.
  6. Amikor megkeményedik, kb. 35 perc, tetejéről eltávolítjuk a fóliát, és kiborítjuk a formából. Nem csomagoljuk ki, csak szeletelés előtt. Ez a kocsonya hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, csak úgy magában, de húsok mellé is kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×10
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8977
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Sültek mellé ajánlom. Nagyon finom, mutatós saláta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...