r
Nosalty Logó

Zöldséges-húsos raguval töltött óriás kagylótészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Zsuzsa
Zöldséges-húsos raguval töltött óriás kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2530 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 633 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8331.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    2527 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2552 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 2530 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2696 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előszöra ragut készítjük el. Felvágjuk a zöldségeketés a vöröshagymát apró kockákra.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a vöröshagymát, megdinszteljük, majd a darált húst tegyük rá, és süssük addig, amíg morzsás nem lesz.
  3. Adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket, majd a fokhagymát is.Öntsük rá a paradicsomsűrítményt. Vigyázzunk, ne legyen sok leve, sűrű tölteléket kell kapnunk a végén. Főzzük készre (kb. 30 perc).
  4. Közben a kagylótésztát főzzük ki a tasakon lévő előírás szerint. Figyeljünk oda, hogy ne ragadjon le, de ne is törjön szét a kavargatástól, illetve nehogy túlfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
  5. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, teáskanállal megtöltjük a kagylókat, megszórjuk a sajttal.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20936
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 20.

Ajánló

Elkészítettem a németes változatát is, ami egyben félig-meddig a vegetáriánusoknak is jó. Íme: 10 dkg @{spenótpüré:spenót} 1 gerezd fokhagyma só bors 1 tk liszt 1 dl tejszín 1 tk vaj Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a  fokhagymát, kicsit dinszteljük, majd rá a spenótpüré. Sózzuk, borsozzuk. Amikor rotyog, rátesszük a lisztet, elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk. Ezzel töltjük meg a kagylókat, és persze a többi már úgy zajlik, mint a húsos változatnál. Egyéb változat: Lehet tölteni bármivel, kukoricás-babos változatban, tonhalas változatban is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsa 6 recept

Az egyik hipermarketben találtam kagylótésztát (igaz nem teljesen olyan, mint amilyennek lennie kellene), így gyorsan kipróbáltam ezt a rég vágyott ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...