Zöldséges-húsos raguval töltött óriás kagylótészta
- 16% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
25g padlizsán6 kcal
-
13g cukkini2 kcal
-
21 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
63g kagylótészta232 kcal
- 16% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
250g kagylótészta928 kcal
- 16% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
23.4g darált sertéshús43 kcal
-
9.4g padlizsán2 kcal
-
4.7g cukkini1 kcal
-
9.4g sűrített paradicsom8 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
18.7g parmezán sajt73 kcal
-
23.4g kagylótészta87 kcal
- 16% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2082.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 632 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 638 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 134.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 276 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 273 micro
- 16% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.7 g
Zsír
-
Összesen 105.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8331.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 2527 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 2552 mg
-
Nátrium 2616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 537.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 666 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 1092 micro
- 16% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2696 micro
-
Lut-zea 102 micro
Hozzávalók
-
25 dkg darált sertéshús
-
0.3 db padlizsán
-
0.3 db cukkini
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
20 dkg parmezán sajt
-
25 dkg kagylótészta
Elkészítés
- Előszöra ragut készítjük el. Felvágjuk a zöldségeketés a vöröshagymát apró kockákra.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a vöröshagymát, megdinszteljük, majd a darált húst tegyük rá, és süssük addig, amíg morzsás nem lesz.
- Adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket, majd a fokhagymát is.Öntsük rá a paradicsomsűrítményt. Vigyázzunk, ne legyen sok leve, sűrű tölteléket kell kapnunk a végén. Főzzük készre (kb. 30 perc).
- Közben a kagylótésztát főzzük ki a tasakon lévő előírás szerint. Figyeljünk oda, hogy ne ragadjon le, de ne is törjön szét a kavargatástól, illetve nehogy túlfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
- Egy sütőtálat kikenünk olajjal, teáskanállal megtöltjük a kagylókat, megszórjuk a sajttal.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20936
- Feltöltés dátuma: 2010. június 20.
Ajánló
Elkészítettem a németes változatát is, ami egyben félig-meddig a vegetáriánusoknak is jó. Íme: 10 dkg @{spenótpüré:spenót} 1 gerezd fokhagyma só bors 1 tk liszt 1 dl tejszín 1 tk vaj Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a fokhagymát, kicsit dinszteljük, majd rá a spenótpüré. Sózzuk, borsozzuk. Amikor rotyog, rátesszük a lisztet, elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk. Ezzel töltjük meg a kagylókat, és persze a többi már úgy zajlik, mint a húsos változatnál. Egyéb változat: Lehet tölteni bármivel, kukoricás-babos változatban, tonhalas változatban is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Az egyik hipermarketben találtam kagylótésztát (igaz nem teljesen olyan, mint amilyennek lennie kellene), így gyorsan kipróbáltam ezt a rég vágyott ételt.