- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
107g sárgarépa39 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
53g zeller19 kcal
-
67g savanyú káposzta13 kcal
-
33g hajdina114 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
500g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
100g hajdina343 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1500g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.8g burgonya2 kcal
-
12.3g sárgarépa4 kcal
-
3.4g fehérrépa2 kcal
-
6.1g zeller2 kcal
-
7.7g savanyú káposzta1 kcal
-
3.8g hajdina13 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
57.4g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1136.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 767.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 292 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3304 micro
-
β-karotin 8639 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1278 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3409.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 1759 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2302.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2572 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 877 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9912 micro
-
β-karotin 25916 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 3834 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 379 micro
-
β-karotin 992 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db burgonya
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
0.5 bögre hajdina
-
1 kk kakukkfű
-
1 teáskanál lestyán
-
1 csipet fehér bors
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 csokor petrezselyem
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A fél csésze hajdinát megmossuk, lecsepegtetjük és olaj nélkül lábasban megpirítjuk. Néha keverjük meg. Ha jön az illata, akkor jó, nagyjából 3 perc.
- Ezután tegyünk rá egy kanál oliva vagy kókuszolajat.
- A megtisztított és felkockázott zöldségeket a káposzta kivételével hozzáadjuk és pirítjuk tovább, nagyjából még 5 percig.
- Majd felöntjük vízzel (én természetesen tisztított vizet használok), olyan 1,5 l-el, sózzuk ízlés szerint, majd mehet bele a fehér bors, a kakukkfű és a lestyán. Főzzük nagyjából 25 percig, amíg a hajdina puha nem lesz.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyet és akkor mehet bele a petrezselyem, a bazsalikom, a zellerlevél, tehát minden friss zöld fűszer. Tálaláskor pedig a savanyú káposzta, amivel semmit nem kell csinálni csak rátenni:-)
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9540
- Feltöltés dátuma: 2014. október 12.
Ajánló
Ajánlom: vegáknak, nem vegáknak, candida diétát folytatóknak, akik szeretik az egészséges ételeket, akik még nem ismerik, és szeretnék kipróbálni, akik a borsón és krumplin túl is látni akarnak...Tessék megpróbálni mindenkinek, egészséges laktató és nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Először is, a recept nem az enyém, hanem egyenesen Antal Vali tollából való. Életem első hajdinaélménye és mennyeinek ítéltem. Néhány hozzávalót én kihagytam belőle, az én ízlésem miatt, de aki az eredetit látni akarja, keresse fel a honlapját, nem fogja megbánni. A hajdina jól meg tudja magát szívni, tehát sűrű és tartalmas levest kapunk..Ki mondta, hogy a hajdina nem finom??? Mert az! Nagyon is! És egy két érdekesség róla annak aki nem ismerné: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. A hajdina rendkívül magas kalcium- és magnéziumtartalommal rendelkezik. Előnye még kifejezetten alacsony nátrium- és viszonylag magas káliumtartalma. A nyomelemek közül vasban, rézben és cinkben bővelkedik. Igen értékes vitaminforrás, hiszen szinte az összes B-vitamin fajtát tartalmazza, e mellett E-vitamin tartalma is jelentős. Glikémiás indexe 55-59%, magas élelmirost-tartalma következtében szénhidrátjai lassabban szívódnak fel.