r
Nosalty Logó

Zöldséges gerslirizottó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Karsai Roni
Zöldséges gerslirizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2437 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 406 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8339.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    4430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 2437 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk át alaposan a gerslit.
  2. A hagymát egy kis vajon futtassuk meg (válasszunk akkora edényt, amiben bőven elfér a rizottó)
  3. Öntsük hozzá a megmosott gerslit és pirítsuk át.
  4. Öntsük hozzá a fehérbort és párologtassuk el.
  5. Ha elpárolgott, mehet rá az alaplé. Ne öntsük rá mindet, kezdjük mondjuk 7,5 decivel, aztán ha látszik, hogy többet kíván a gersli, akkor öntsünk még hozzá. Amennyiben kifogyunk az alapléből, vízzel is kipótolhatjuk a folyadékot.
  6. Nem kell folyamatosan kavargatnunk, néha keverjük át, egyébként meg hagyjuk, hogy puhára főjön az alaplével.
  7. Tálalás előtt adjuk hozzá a kiszemelt zöldséget (én most külön ropogósra pirított gombát kevertem hozzá), illetve keverjük bele a parmezánt és pár kisebb kocka vajat is. A célunk a lehető legkrémesebb állag. Nem lesz olyannyira krémes, mint egy klasszikus rizottó, mégis nagyon finom.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 4186
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 28.

Ajánló

Potenciális feltétek: - én most pirított gombát kevertem bele, aztán kacsamájjal tálaltam, de a legtöbb zöldséggel isteni (pl. kaliforniai paprika, karfiol, spárga stb.). Pirítsuk le a zöldségeket, így adott lesz a roppanós állag a fogásban. - Sokféle hústétel megy hozzá: kacsamell, kacsamáj, csirke és társaik

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges gerslirizottó
Karsai Roni 6 recept

Egy laktató, egészséges egytálétel, amely önmagában is megállja a helyét, de ha húsra vágyunk, akkor többek között a kacsamell és a kacsamáj is remekül passzol hozzá. Kísérletezzünk bátran szezonális zöldségekkel és különféle húsokkal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...