Zöldséges gerslirizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Karsai Roni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
83g gersli293 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
-
167g alaplé12 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
2g vaj17 kcal
Összesen
406
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g gersli1760 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2437
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
27.7g gersli98 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
5.5g fehérbor5 kcal
-
55.4g alaplé4 kcal
-
5.5g parmezán sajt22 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
137
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1390 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
406
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.4 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8339.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1360 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 457 mg
-
Foszfor 1844 mg
-
Nátrium 4430 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 242.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 803 micro
Összesen
2437
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
500 g gersli
-
1 dl fehérbor
-
100 g parmezán sajt
Elkészítés
- Mossuk át alaposan a gerslit.
- A hagymát egy kis vajon futtassuk meg (válasszunk akkora edényt, amiben bőven elfér a rizottó)
- Öntsük hozzá a megmosott gerslit és pirítsuk át.
- Öntsük hozzá a fehérbort és párologtassuk el.
- Ha elpárolgott, mehet rá az alaplé. Ne öntsük rá mindet, kezdjük mondjuk 7,5 decivel, aztán ha látszik, hogy többet kíván a gersli, akkor öntsünk még hozzá. Amennyiben kifogyunk az alapléből, vízzel is kipótolhatjuk a folyadékot.
- Nem kell folyamatosan kavargatnunk, néha keverjük át, egyébként meg hagyjuk, hogy puhára főjön az alaplével.
- Tálalás előtt adjuk hozzá a kiszemelt zöldséget (én most külön ropogósra pirított gombát kevertem hozzá), illetve keverjük bele a parmezánt és pár kisebb kocka vajat is. A célunk a lehető legkrémesebb állag. Nem lesz olyannyira krémes, mint egy klasszikus rizottó, mégis nagyon finom.
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 4186
- Feltöltés dátuma: 2021. május 28.
Ajánló
Potenciális feltétek: - én most pirított gombát kevertem bele, aztán kacsamájjal tálaltam, de a legtöbb zöldséggel isteni (pl. kaliforniai paprika, karfiol, spárga stb.). Pirítsuk le a zöldségeket, így adott lesz a roppanós állag a fogásban. - Sokféle hústétel megy hozzá: kacsamell, kacsamáj, csirke és társaik
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Karsai Roni
6 recept
Egy laktató, egészséges egytálétel, amely önmagában is megállja a helyét, de ha húsra vágyunk, akkor többek között a kacsamell és a kacsamáj is remekül passzol hozzá. Kísérletezzünk bátran szezonális zöldségekkel és különféle húsokkal.