r
Nosalty Logó

Zöldséges-darált húsos rakottas

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Zöldséges-darált húsos rakottas
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

456
Kalória
31.9g
Fehérje
32.3g
Szénhidrátok
22.1g
Zsír
320g
Víz
101.1g
Koleszterin
5.3g
Rost
7.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2733 micro
  • β-karotin
    6577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3657 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2908 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    10932 micro
  • β-karotin
    26307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 1821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    596 micro
  • β-karotin
    1434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A darált húst egy méretes edénybe tesszük és összedolgozzuk a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. Félretesszük.
  2. A sárgarépát és a burgonyát, külön-külön egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
  3. Egy méretes tepsit, vagy hőálló üvegtálat kikenünk bőven olajjal. Ebbe egyenletesen elterítjük a húsos massza felét. Megszórjuk a szeletelt hagyma felével, majd rátesszük a reszelt sárgarépa felét és elegyengetjük. Ezután rátesszük a reszelt burgonya felét. Meghintjük fűszerpaprikával és sóval.
  4. Erre jön ismét a húsos massza másik fele. Majd a hagyma, a sárgarépa, a burgonya, a fűszerpaprika és a só.
  5. A rakottas tetejét kirakjuk paradicsom karikákkal és megszórjuk reszelt sajttal. Egyenletesen ráöntjük a főzőtejszínt és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük.
  6. Kb. 45-50 percig sütjük. Ez idő alatt teljesen átsül és aranybarna lesz a teteje. A sütőből kivéve langyosra hűtjük. Kockákra vágva tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olaszos rakott burgonya

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos ...

Maggi

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!