r
Nosalty Logó

Zöldséges-darált húsos rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Zöldséges-darált húsos rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2733 micro
  • β-karotin
    6577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3657 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2908 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    10932 micro
  • β-karotin
    26307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 1821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    596 micro
  • β-karotin
    1434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A darált húst egy méretes edénybe tesszük és összedolgozzuk a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. Félretesszük.
  2. A sárgarépát és a burgonyát, külön-külön egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
  3. Egy méretes tepsit, vagy hőálló üvegtálat kikenünk bőven olajjal. Ebbe egyenletesen elterítjük a húsos massza felét. Megszórjuk a szeletelt hagyma felével, majd rátesszük a reszelt sárgarépa felét és elegyengetjük. Ezután rátesszük a reszelt burgonya felét. Meghintjük fűszerpaprikával és sóval.
  4. Erre jön ismét a húsos massza másik fele. Majd a hagyma, a sárgarépa, a burgonya, a fűszerpaprika és a só.
  5. A rakottas tetejét kirakjuk paradicsom karikákkal és megszórjuk reszelt sajttal. Egyenletesen ráöntjük a főzőtejszínt és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük.
  6. Kb. 45-50 percig sütjük. Ez idő alatt teljesen átsül és aranybarna lesz a teteje. A sütőből kivéve langyosra hűtjük. Kockákra vágva tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 805
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-darált húsos rakottas
Lizinka_ 607 recept

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...