r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkerolád

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Zöldséges csirkerolád
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húsroládhoz

Bundázáshoz

345
Kalória
23.7g
Fehérje
20.2g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
124.7g
Víz
127.3g
Koleszterin
2.4g
Rost
3.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Összesen 345 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Összesen 2065 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Összesen 177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2318 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 345 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3732.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    1216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    748 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2109 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13910 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 2065 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    448 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

Húsroládhoz

  1. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott sárgarépát és zellerszárat is. Elég 2-3 percig pirítani, hogy ne puhuljon meg teljesen, hanem roppanós maradjon.
  2. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a tönkölylisztet, kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és felengedjük a tejszínnel. Addig kavargatjuk, míg besűrűsödik és elválik az edény falától (gyakorlatilag besamelt készítünk). Kevés szerecsendiót is reszelhetünk rá.
  3. A húst durvára daráljuk. Összekeverjük a a megpárolt zöldséggel, besamellel, sózzuk, borsozzuk, beleütünk egy nyers tojást és a felaprított petrezselyemzöldet is belegyúrjuk. Ha lágy, kicsit hűtőbe tesszük megszilárdulni.

Bundázáshoz

  1. Olajat hevítünk. A húsból két diónyi darabokat kicsípünk, megnedvesített tenyerünk között roládot formálunk belőle, és zsemlemorzsába hempergetjük, majd a 165 fokos olajban aranybarnára sütjük.
  2. Konyhai törlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Ezzel a módszerrel is be lehet csempészni némi plusz zöldséget az étrendünkbe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!