r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkerolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zöldséges csirkerolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Összesen 345 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Összesen 2065 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Összesen 177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2318 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 345 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3732.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    1216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    748 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2109 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13910 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 2065 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    448 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Elkészítés

Húsroládhoz

  1. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott sárgarépát és zellerszárat is. Elég 2-3 percig pirítani, hogy ne puhuljon meg teljesen, hanem roppanós maradjon.
  2. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a tönkölylisztet, kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és felengedjük a tejszínnel. Addig kavargatjuk, míg besűrűsödik és elválik az edény falától (gyakorlatilag besamelt készítünk). Kevés szerecsendiót is reszelhetünk rá.
  3. A húst durvára daráljuk. Összekeverjük a a megpárolt zöldséggel, besamellel, sózzuk, borsozzuk, beleütünk egy nyers tojást és a felaprított petrezselyemzöldet is belegyúrjuk. Ha lágy, kicsit hűtőbe tesszük megszilárdulni.

Bundázáshoz

  1. Olajat hevítünk. A húsból két diónyi darabokat kicsípünk, megnedvesített tenyerünk között roládot formálunk belőle, és zsemlemorzsába hempergetjük, majd a 165 fokos olajban aranybarnára sütjük.
  2. Konyhai törlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2663
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges csirkerolád
Évi néni 1830 recept

Ezzel a módszerrel is be lehet csempészni némi plusz zöldséget az étrendünkbe.

Hozzávalók

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...