r
Nosalty Logó

Zöldségekkel rakott pácolt csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldségekkel rakott pácolt csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1961 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    900.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 1961 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús pácolását előző este készítjük el. A csirkedarabokat sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd ahogyan tálba rakosgatjuk őket, egyenként lelocsoljuk egy kis olívaolajjal. Lefedve 1 egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A római tálat 30 percre hidegvízbe áztatjuk. Ezalatt felkarikázzuka lilahagymát, és a burgonyát is nagyobb cikkekre vágjuk.
  3. A tál aljára fektetjük a hús felét, közé rendezzük a fele burgonyát, és rátesszük a hagymakarikák egyik részét. Erre kerül a többi hús, a maradék burgonya és lilahagyma, majd az egésznek a tetejét beborítjuk a vegyes zöldségkörettel (ebben lehet répakocka, kukorica, cukkini kockák, zöldborsó, zöldbab, paprika és paradicsomkockák, brokkoli, karfiol, stb.).A tálból, amiben a hús pácoltuk, ráöntjük az egészrea visszamaradt olívaolajat, majd a római tálat befedjük, és hideg sütőbe toljuk.
  4. A sütő hőmérsékletét kb. 15 percenként fokozatosan, lassan emelve megsütjük. Végül levesszük a tál tetejét, és az utolsó 10-15 percben fedő nélkül fejezzük be a sütést.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9963
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Ajánló

Friss salátát kínáljunk mellé. Ha több húst és kevesebb zöldségfélét használunk, akkor párolt rizzsel is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokszor használom a római tálat a hétvégi menü elkészítéséhez. Ez a recept is egy ilyen hétvégi sütés-főzés eredményeként született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...