Zöldségekkel rakott pácolt csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
188g csirke alsócomb202 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
50g mexikói keverék46 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
Összesen
490
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
750g csirke alsócomb809 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
200g mexikói keverék184 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
Összesen
1961
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
41.5g csirke alsócomb45 kcal
-
12.4g csirkemellfilé15 kcal
-
27.7g burgonya16 kcal
-
5g lilahagyma2 kcal
-
11.1g mexikói keverék10 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
Összesen
109
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 225.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
490
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.1 g
Zsír
-
Összesen 95 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 627 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2736.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1536 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 900.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 501 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
1961
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
6 db csirke alsócomb
-
5 db burgonya
-
1 közepes fej lilahagyma
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
- A hús pácolását előző este készítjük el. A csirkedarabokat sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd ahogyan tálba rakosgatjuk őket, egyenként lelocsoljuk egy kis olívaolajjal. Lefedve 1 egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- A római tálat 30 percre hidegvízbe áztatjuk. Ezalatt felkarikázzuka lilahagymát, és a burgonyát is nagyobb cikkekre vágjuk.
- A tál aljára fektetjük a hús felét, közé rendezzük a fele burgonyát, és rátesszük a hagymakarikák egyik részét. Erre kerül a többi hús, a maradék burgonya és lilahagyma, majd az egésznek a tetejét beborítjuk a vegyes zöldségkörettel (ebben lehet répakocka, kukorica, cukkini kockák, zöldborsó, zöldbab, paprika és paradicsomkockák, brokkoli, karfiol, stb.).A tálból, amiben a hús pácoltuk, ráöntjük az egészrea visszamaradt olívaolajat, majd a római tálat befedjük, és hideg sütőbe toljuk.
- A sütő hőmérsékletét kb. 15 percenként fokozatosan, lassan emelve megsütjük. Végül levesszük a tál tetejét, és az utolsó 10-15 percben fedő nélkül fejezzük be a sütést.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9963
- Feltöltés dátuma: 2012. február 07.
Ajánló
Friss salátát kínáljunk mellé. Ha több húst és kevesebb zöldségfélét használunk, akkor párolt rizzsel is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon sokszor használom a római tálat a hétvégi menü elkészítéséhez. Ez a recept is egy ilyen hétvégi sütés-főzés eredményeként született.