r
Nosalty Logó

Sokzöldséges-csirkés-tésztás raguleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Sokzöldséges-csirkés-tésztás raguleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

350
Kalória
15.2g
Fehérje
37.4g
Szénhidrátok
14g
Zsír
175.7g
Víz
43.9g
Koleszterin
6.4g
Rost
5.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9309.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    6686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1054 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    7436 micro
  • β-karotin
    18949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9207 micro
  • Lut-zea
    2428 micro
Összesen 2093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    274 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon illatosra pirítjuk a karikázott póréhagymát, valamint a reszelt fokhagymát és a gyömbért. Megszórjuk a fűszerkeverékkel és ezzel is összepirítjuk. (Én a Máltáról hozott fűszerkeverékemet használtam, ebben oregánó, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem és édesköménymag van, amennyire meg tudom ítélni.)
  2. A hagymás-gyömbéres alapra jöhet a kockázott karalábé és répa és picit átforgatjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sűrített paradicsomot, végül felöntjük az alaplével (vagy vízzel) és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a csirkecombfiléket egészben, hagyjuk felforrni, majd lejjebb véve a lángot 20-30 percet főzzük, amíg a csirke teljesen átfő.
  4. A csirkét ezután kiszedjük és két villa segítségével széttépkedjük. Közben a leveshez adjuk az aprószemű tésztát és al dentére főzzük benne.
  5. Visszatesszük a levesbe a tépett csirkehúst és beleöntjük a lecsepegtetett, főtt fehérbabot is. Pár merőkanálnyi lében kikeverjük a tejszínt, majd a leveshez öntjük, és további 5-10 percet főzzük.
  6. A levest azon melegében tálaljuk, pár szelet kenyérrel vagy stanglival kínálva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Ha megfázik az ember, semmit sem kíván jobban, mint egy nagy tál, jó forró csirkelevest. Ezúttal azonban nem klasszikus húslevest főztem, mert semmi kedvem nem volt órákig főzőcskézni, majd szűrni-habozni, helyette egy gyors és egyszerű, ám ízekben bővelkedő ragulevest álmodtam meg. Ami olyan laktató, hogy egy nagy tányér után nem éhezünk meg órákig!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!