r
Nosalty Logó

Zöldhagymás lepény

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Damilli
Zöldhagymás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4886.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    4112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1937 micro
Összesen 1410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszból és a vízből rugalmás tésztát gyúrunk, és legalább 20 percre konyharuha alatt pihentetjük.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és először csak az egyiket5 mm vastagságú lepényre nyújtjuk.
  3. Rászórjuk a 1/2 tk sót, és nyújtófával finoman bedolgozzuk a tésztába.
  4. Bekenjük 1 ek szezámmag olajjal, és megszórjuk a hagyma egyharmad részével.
  5. A képeken látható módon,először feltekerjük, csigát formálunk, és 5 mm-es vastagságúlepényre kinyújtuk.
  6. Grill alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7519
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Ajánló

A grill alatt középes fokozatnál 5-6 percig oldalanként sütjük.

Receptkategóriák

Zöldhagymás lepény
Damilli 39 recept

A grillezett húshoz kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...