r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres kukoricás kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Zöldfűszeres kukoricás kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

423
Kalória
11.1g
Fehérje
69.5g
Szénhidrátok
10.5g
Zsír
33.6g
Víz
5.9g
Koleszterin
3.2g
Rost
5.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5860 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    4190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 2526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

  1. A tej- víz keverékét meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Dagasztóedénybe tesszük a megkelt élesztőt, tejfölt, olajat, szárított fűszereket, lisztet, sót, sikért, és lágy tésztát dagasztunk belőle, melyet duplájára kelesztünk 1 óra alatt.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kettéosztjuk, kenyérkéket formálunk belőlük, kenyérformába fektetjük.
  4. Tetejüket megkenjük kevés olajjal elkevert tejföllel, bemetszük, olajozott folpack-kal letakarva, újra kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen (sütő aljába külön tálba vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen), és a kenyeret kb. 30 perc alatt megsütjük. Közben 2-3-szor lefújjuk vízzel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15x2

Minden alkalommal más kenyeret sütök. Ez a hobbim, sőt a mániám. Nagyon sokat kipróbáltam már, és ki fogok még találni és próbálni. Ezt szeretem a legjobban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ha nem tudsz fonni, így formázd meg a kalácstésztát

A húsvét elmaradhatatlan hozzávalója a kalács, ami nálunk elsősorban fonottat jelenti, ha viszont nem szeretnél bajlódni a fonás művészetével, és ragaszkodsz a házi foszlóshoz, akkor mutatunk néhány tippet, hogyan tudod még megformázni a kalácstésztát!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!